Fotbalistul Cosmin Contra a primit o condamnare de un an de inchisoare cu suspendare, din partea Judecatoriei Timisoara, fiind acuzat ca a agresat un politist. Pe langa aceasta pedeapsa, Contra va trebui sa plateasca si daune morale in valoare de 10.000 RON.

Fundasul formatiei spaniole Getafe si al echipei nationale a fost acuzat de politistul Adrian Beleiu ca i-ar fi spart nasul si i-ar fi scos un dinte intr-un scandal. In iunie 2006, politistul a avut un usor accident de circulatie cu sotia fotbalistului care si-a chemat sotul in ajutor. Conform marturiei lui Beleiu, odata ajuns la locul accidentului, Contra s-ar fi enervat peste masura si l-ar fi lovit.

Este o decizie aberanta. Nu inteleg de ce am fost condamnat de vreme ce nu i-am facut nimic. Trebuie sa se termine odata cu hotia din sistemul judecatoresc din Romania. Voi face recurs si voi merge si pana Haga, daca va fi nevoie. Avocatul mi-a spus ca doamna judecator nu a tinut cont de niciun fel de proba sau martori. Daca cineva isi inchipuie ca isi face un nume pe spatele meu, se insala amarnic.

Cosmin Contra, pentru NewsIn

Avocatul jucatorului a facut deja recurs. "Este o soluţie dată de prima instanţă. Recursul este declarat deja. Nu este o soluţie finală. Sunt o grămadă de lacune în dosar. Nu au fost audiaţi martori şi are o încadrare mai mare decât s-a probat până acum", a declarat Petru Antoniu Rusu Aspru, avocatul angajat de Contra.

In schimb, Florin Kovacs, avocatul politistului a felicitat instanta pentru decizia luata: "Justitia a demonstrat ca nu tine cont de influenta unor astfel de personalitati si si-a facut datoria. Este un vot de blam pentru astfel de indivizi huliganici care transfera violenta de pe stadioane in plina strada."

Daca in urmatorul an Contra va mai avea alte abateri, el va fi obligat sa-si execute pedeapsa cu inchisoarea. Fotbalistul a mai avut in cariera iesiri violente fata de colegi. In perioada cand a evoluat la AC Milan, Contra a avut un conflict cu olandezul Edgar Davids, cei doi batandu-se la finalul unui meci dintre Milan si Juventus, echipa olandezului, episod in urma caruia Milan a decis sa renunte la roman.

Iar la Getafe, in timpul unor antrenamente, Contra s-a luat la bataie cu portarul Juan Catalayund, dar si cu un alt coechipier, Paredes.

Cosmin Contra a evoluat de 60 de ori in nationala Romaniei, marcand 7 goluri. Si-a inceput cariera de fotbalist la Poli Timisoara, si a mai evoluat la Dinamo, Deportivo Alaves, AC Milan, Atletico Madrid si Getafe.