Meciul amical de fotbal Belgia - Spania, programat marti, de la ora 21.45, la Bruxelles, a fost anulat din cauza riscului sporit de atac terorist, informeaza presa internationala, citata de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autortatile belgiene au ridicat nivelul de alerta terorista de la 2 la 3 (grav), pe o scara de 4, astfel ca au recomandat anularea partidei de pe Stadionul Roi Baudouin.

La ora la care nationala Spaniei ajungea, luni, pe aeroportul Zaventem de langa Bruxelles, politia belgiana declansa o vasta operatiune la Molenbeek, o localitate ce este, de mai multi ani, unul dintre centrele militantilor islamisti radicali din Belgia.

In plus, o alerta cu bomba a vizat o strada la aproape 2,5 kilometri de Hotelul Steigenberger, in care era cazata selectionata antrenata de Vicente del Bosque.

In ultimele zile, politia si fortele de securitate belgiene au efectuat mai multe perchezitii si arestari dupa atentatele care a avut loc, vineri seara, la Paris, soldate cu peste 130 de morti si sute de raniti. Printre tintele vizate de teroristi s-a numarat si Stade France, unde se disputa meciul amical Franta - Germania.

Autoritatile suspecteaza faptul ca unii atacatori si complici ai acestora sunt rezidenti sau au locuit in Belgia. Francezii cred ca atentatele au fost planificate in Siria, organizate in Belgia si puse in aplicare la Paris.