Jurnalistii italieni de la Calciomercato au incercat sa studieze traiectoriile descendente si punctele comune din carierele a doi dintre cei mai buni fotbalisti ai ultimilor ani, Andrei Sevcenko si Ronaldinho, cei care in aceste clipe se afla in dizgratie la echipele lor de club si care au in comun castigarea Balonului de Aur.

Sevcenko este detinatorul prestigiosului trofeu din anul 2004, pe atunci, “Seva” era pe val, marca pe banda rulanta pentru AC Milan si era idolul tribunelor. Incet-incet, “Tarul” a inceput sa se stinga, totul culminand cu transferul la Chelsea, acolo unde prietenul Abramovici il astepta cu bratele deschise. A costat aproximativ 44 de milioane de euro, iar acum este cotat de “The Blues” undeva pe la 17 milioane, la o distanta de numai un si jumatate.

Pe aceeasi traiectorie se inscrie si vedeta Barcelonei, Ronaldinho, cel care a fost coplesit si el de castigarea Balonului de Aur (2005). Pentru “Ronnie” au urmat evolutii tot mai sterse dupa ce le-a aratat suporterilor de pe Nou Camp distinctia pentru cel mai bun fotbalist al lumii.

“Il sustin total pe Rijkaard, stie cel mai bine ce face si cred ca e o decizie inteleapta sa-l tina pe Ronaldinho pe banca de rezerve”, a precizat, de curand, Johan Cruyff in legatura cu faptul ca “Dintosul” nu prea mai are loc in primul 11 al “extraterestrilor”.

Lista ar putea continua cu Fabio Cannavaro, cel care dupa un Mondial bun cu Italia si castigarea Balonului de Aur (2006), a continuat cu evolutii oscilante pe Santiago Bernabeu, fiind departe de fundasul care imbraca tricoul “Batranei Doamne”.

Ultimul castigator al trofeului este vedeta Milanului, Kaka, cel despre care jurnalistii din Peninsula se tem sa nu aiba aceeasi traiectorie ca predecesorii sai.