Ronaldinho nu a depasit momentele grele din debutul sezonului, atunci cind - contrar asteptarilor - a fost uitat pe banca de rezerve din cauza formei sportive precare. Atacantul brazilian a ramas "rezerva de lux", iar statisticienii sustin ca in aceasta stagiune brazilianul nu a fost titular decit in trei partide.

Oficialii clubului sustin ca Ronaldinho are probleme de adaptare din cauza convocarilor la nationala Braziliei; la un moment dat, conducatorii Barcelonei au sustinut ipoteza unei accidentari, insa o revista de paparazzi l-a surprins pe Ronaldinho intr-un club privat.

Pentru a nu compromite stagiunea, antrenorul Frank Rijkaard l-a tinut in afara primului 11, chiar daca se afla sub o presiune imensa. Rijkaard a primit un sprijin esential din partea fostei glorii a Barcei Johann Cruyff care i-a aprobat in public decizia.

Departamentul de marketing al Barcelonei a lasat sa rasufle informatia ca vinzarile tricourilor cu numele lui Ronaldinho au scazut cu 40 de procente. In acelasi moment a reaparut ipoteza plecarii jucatorului brazilian - conform ultimelor informatii publicate miercuri, Ronaldinho are promis un salariu de 10 milioane de euro anual de la Chelsea Londra.