Anghel Iordanescu va fi selectionerul Romaniei la Euro 2016, dupa cum a anuntat Razvan Burleanu, presedintele FRF. Dupa calificarea la turneul final gazduit de Franta, au aparut unele speculatii conform carora "Generalul" nu s-ar afla pe banca tricolorilor in vara anului viitor, insa acestea au fost demontate oficial in cursul zilei de joi.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

Noua intelegere dintre FRF si Iordanescu va fi valabila pana dupa Euro 2016, competitie care se va disputa in perioada 10 iunie - 10 iulie 2016.

Iordanescu a venit pe banca tricolorilor in octombrie 2014, atunci cand l-a inlocuit pe Victor Piturca (plecat la Al-Ittihad).

"Conditiile financiare sunt aceleasi si durata contractului e pana in luna iulie, adica dupa Campionatul European. Inca nu am stabilit un obiectiv, o vom face in zilele urmatoare. Primul lucru care iti vine in cap cand te gandesti este iesirea din grupe" - Razvan Burleanu, presedintele FRF.

In varsta de 65 de ani, Anghel Iordanescu s-a aflat la carma tricolorilor la Mondialul din 1994 (Romania a fost eliminata in sferturi de Suedia - cel mai bun rezultat de la CM), Europeanul din 1996 (Romania a fost eliminata din faza grupelor) si Mondialul din 1998 (Romania a parasit competitia in optimi, fiind invinsa de Croatia).

Salariul lui Anghel Iordanescu la prima nationala a Romaniei este de 10.000 de euro pe luna, sustine Digisport.