Franz Beckenbauer si Angel Maria Villar, presedintele Federatiei Spaniole de Fotbal, vor fi anchetati de Comisia de Etica a FIFA, dupa cum precizeaza forul mondial intr-un comunicat de presa facut public in cursul zilei de miercuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, Comisia de Etica din cadrul FIFA a reamintit ca o ancheta ce ii priveste pe Sepp Blatter (seful FIFA) si Michel Platini (seful UEFA) este in desfasurare.

Un scandal urias a aparut la Berlin, dupa ce Germania ar fi dat spaga pentru a organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2006. Implicati in poveste sunt, pe langa alte nume, Franz Beckenbauer si Robert Louis-Dreyfus, seful de atunci al Adidas.

De asemenea, pe langa Comisia de Etica a FIFA, si Parchetul din Frankfurt analizeaza procedura de atribuire a Mondialului din 2006 Germaniei, in 2000, cu o examinare preliminara care incearca sa stabileasca daca exista o suspiciune de coruptie, dupa cum a declarat procurorul general Nadja Niesen.

Federatia germana de fotbal (DFB) a negat acuzatiile, recunoscand insa ca a platit 6,7 milioane de euro catre FIFA, dar fara nicio legatura cu aceasta competitie.

"Nu am platit bani nimanui pentru a obtine atribuirea Cupei Mondiale 2006 catre Germania", a declarat Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, care a condus comitetul german de candidatura.

Germania a castigat organizarea Cupei cu 12 voturi la 11 in fata Africii de Sud, in conditiile in care neo-zeelandezul Charles Dempsey a ales sa se abtina in ultimul tur de scrutin.