Echipele de fotbal ale Croatiei si Turciei s-au calificat, marti seara, la EURO 2016, in timp ce Olanda a ratat participarea la turneul final din Franta, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Croatia s-a impus la limita in Malta, cu 1-0, si a profitat de esecul Norvegiei in Italia (1-2), ocupand locul al doilea in Grupa H, in ciuda penalizarii de un punct.

Turcia s-a calificat din postura de cea mai buna echipa de pe locul al treilea, gratie victoriei smulse in extremis in fata Islandei, cu scorul de 1-0, coroborata cu succesul Kazahstanului in Letonia (1-0). Olanda a pierdut acasa cu Cehia (2-3) si a incheiat pe un neasteptat loc patru in Grupa A. Ultima oara cand ''Portocala mecanica'' rata calificarea la EURO era in 1984.

Se cunosc 20 de echipe calificate la EURO 2016 (10 iunie - 10 iulie) din cele 24 participante: Albania, Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Croatia, Elvetia, Franta (echipa gazda, calificata direct), Germania, Irlanda de Nord, Islanda, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia si Tara Galilor.

Celelalte patru participante la turneul din Franta vor fi determinate in urma unor meciuri de baraj, tur - retur, la care vor participa echipele clasate pe locul al treilea in grupele preliminare: Bosnia, Danemarca, Irlanda, Norvegia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Ungaria. Tragerea la sorti va avea loc duminica.