Romania a intrat in linie dreapta cu pregatirea pentru partidele cu Finlanda si Insulele Feroe, din preliminariile pentru Euro 2016. Desi la Steaua nu traverseaza una din cele mai bune perioade, Paul Papp a fost convocat la prima reprezentativa. Intrebat despre acest lucru, Anghel Iordanescu a raspuns: "Daca aveam solutia Dani Alves sau Rafinha poate nu il chemam".

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

Despre meciurile cu Finlanda si Insulele Feroe

"Sunt cele mai importante doua jocuri din aceasta campanie, pentru ca de rezultatul lor depinde calificarea la Euro. Intalnim un adversar care a castigat sase puncte in ultimele meciuri si care a ajuns in situatia de a spera la pozitia a treia. Schimbarea antrenorului, care a schimbat sistemul de joc, i-a adus pe finlandezi in aceasta situatie.

Finlandezii vin de azi (n.r. luni) la Bucuresti pentru ca au sperante ca pot obtine un rezultat bun cu noi si se pot califica la baraj. Suntem increzatori, optimisti, dorim sa simplificam si mai mult ecuatia calificarii printr-un joc bun care sa ne asigure acest lucru" - Anghel Iordanescu.

Selectionerul se plange de timpul scurt pe care il are la dispozitie

"Este greu sa pregatesti o campanie intr-o saptamana, cum spunem noi scurta. Sunt jucatori care ajung luni seara, dupa un meci de campionat, dupa drum, marti este zi de refacere pentru ei. Vom avea practic un singur antrenament in care sa punem la punct ce ne trebuie. Pe noi ne afecteaza ca se joaca joi, nu stiu cum se descurca alte echipe, dar pe noi ne-ar aranja mai mult vechiul program cu meciuri sambata-miercuri", a mai spus Iordanescu.

Despre convocarea lui Paul Papp

"Mi-a fost greu sa gasesc un fundas dreapta, am cautat in toata divizia, il avem pe Matel, dar ne mai trebuie. Daca aveam solutia Dani Alves sau Rafinha poate nu era Paul Papp. Sau poate daca Sapunaru avea 7-8 meciuri jucate, poate era el. Au fost mai multe variante, dar nu dau nume, si in cele din urma m-am oprit la Papp. Am vorbit cu Mirel Radoi la telefon, cu Papp la telefon si am decis sa-l chem, pe el, in ciuda sfatului celor de la Steaua, care l-au propus pe Rapa" - Anghel Iordanescu.

Anghel Iordanescu a facut aceste declaratii in cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc, luni, in complexul sportiv de la Mogosoaia. Alaturi de selectioner, la intalnirea cu presa au mai participat Lucian Sanmartean, Dragos Grigore, Alexandru Chipciu si Bogdan Stancu.

8 octombrie:

Romania - Finlanda, ora 21:45, Arena Nationala

11 octombrie:

Insulele Feroe - Romania, ora 19:00.

Clasament:

1 Irlanda de Nord 17 puncte

2 Romania 16

3 Ungaria 13

4 Finlanda 10

5 Feroe 6

6 Grecia 3.