Conducerea Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a inaugurat sambata, la Targu Mures, primul centru regional de excelenta 'Tricolor 11' din Romania, in cadrul unui proiect amplu prin care se urmareste selectarea si formarea in sistem centralizat a tinerilor jucatori de fotbal, informeaza Agerpres.

Centrul de Excelenta Tricolor11 Targu Mures, primul la nivel national, a fost inaugurat oficialFoto: frf.ro

Presedintele FRF; Razvan Burleanu, a declarat in cadrul festivitatii inaugurale ca Centrul 'Tricolor 11' de la Targu Mures este primul din cele opt centre regionale pe care federatia doreste sa le construiasca pana in anul 2020, potrivit Planului Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din Romania 2015-2020.

'Este un proiect in care cei mai tineri si mai talentati jucatori romani au posibilitatea sa se pregateasca la cel mai inalt nivel de performanta, astfel incat peste cativa ani - patru, cinci, sase ani, depinde doar de ei - sa ne putem bucura, fie ca suntem in fata televizoarelor, fie ca suntem pe stadioane. Sa ne putem bucura de evolutiile lor la echipe, fie in afara, fie in tara, dar mai intai de toate la echipa nationala. Fiindca acesta este obiectivul care ne-a ghidat pasii in acest moment si anume ca echipa nationala sa se poata califica, de acum inainte, la fiecare turneu final. Fotbalul romanesc a avut parte de un asemenea sistem de pregatire inainte de Revolutie si nu in mod intamplator, probabil, cele mai bune rezultatele din anii 90 au fost posibile ca urmare a acelor centre, cum au fost Luceafarul', a sustinut Razvan Burleanu.

Acesta a precizat ca un asemenea centru, cu toata dotarea necesara - zona de psihologie sportiva, nutritie si pregatire fizica - trebuie sa devina un model de pregatire pentru tinerii jucatori romani, astfel incat acest model sa poata fi preluat de fiecare club din Romania.

Antrenorul principal al echipei 'Tricolor 11' Targu Mures, Adrian Toader, a subliniat ca la acest centru se pregatesc 28 de tineri fotbalisti, care sunt in clasele a IX-a si a X-a.

Saptamana viitoare, FRF va inaugura al doilea centru de excelenta regional din tara 'Tricolor 11', la Timisoara.