​Romania a urcat pana pe locul sapte in clasamentul FIFA, iar acest lucru a starnit multe controverse: cine are meritul pentru aceasta performanta? Anghel Iordanescu, actualul selectioner, este atacat fostul international Lita Dumitru. "Nu merita sa fie numit antrenorul secolului, a primit echipe deja facute".

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

Iordanescu, atacat pentru rezultatele din cariera

"Nu poti sa spui ca e meritul lui Iordanescu pentru locul 7 pe care e Romania, din moment ce el n-a mai antrenat zece ani. El a fost declarat antrenorul secolului fara sa merite, cel mai bun antrenor roman e clar Mircea Lucescu. Iordanescu a facut niste rezultate, dar cu echipe primite deja facute. Lucescu a construit el peste tot, de la Corvinul si Brescia la Dinamo si Sahtior. El a creat echipe"- Lita Dumitru, la Digisport Special.

Si Victor Piturca s-a luat de "Nea Puiu"

"Am invins echipe valoroase, eu am dus echipa Romaniei atat de sus in clasamentul FIFA. Eu echipa asta am luat-o de pe locul 56 in lume si am adus-o pe locul 7, ca eu am adus-o, asta e echipa facuta de mine... Este o mare greseala ce a spus Iordanescu, faptul ca este un loc mincinos, si sunt putin suparat pe el, nici nu am mai vorbit. La fel si Mircea Lucescu. Acest loc 7 se datoreaza acestor jucatori, care au jucat toate meciurile pe viata si pe moarte si au castigat puncte. N-a fost nicio conjunctura, s-a jucat numai cu adversari top-class. Ne-au trebuit 3-4 ani sa ajungem in aceasta postura, iar acum toata lumea spune ca nu avem ce sa cautam acolo. Intr-un an de zile, putem sa ajungem iar pe locul 50", a precizat si Victor Piturca la Dolcesport.

Grupa F, clasament:

1 Irlanda de Nord 17 puncte

2 Romania 16

3 Ungaria 13

4 Finlanda 10

5 Feroe 6

6 Grecia 3.

Urmatoarele etape:

Ungaria - Feroe

Irlanda de Nord - Grecia

Romania - Finlanda (8 octombrie 2015)

Feroe - Romania

Finlanda - Irlanda de Nord

Grecia - Ungaria (11 octombrie 2015).