UEFA a anuntat, joi, ca meciul dintre Romania si Finlanda (preliminarii Euro 2016) se va disputa fara spectatori, din cauza evenimentelor de la partidele tricolorilor cu Ungaria (de la Budapesta) si cu Grecia (de la Bucuresti), informeaza site-ul oficial al FRF.

Suporteri ai echipei nationale de fotbal a RomanieiFoto: HotNews / DP

"Comisia de Disciplina, Etica si Control a UEFA a comunicat joi, 17 septembrie, sanctunile primite de Federata Romana de Fotbal, ca urmare a evenimentelor notate in raportul de observare ale celor doua meciuri disputate pe 4, respectiv 7 septembrie, la Budapesta, respectiv Bucuresti.

In ceea ce priveste meciul cu Ungaria, Federata Romana de Fotbal a fost sanctonata cu o amenda de 50.000 de euro ca urmare a incalcarii prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g si h (tulburari provocate de spectatori - lipsa de respect fata de imnul natonal si lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

Meciul cu Grecia a insemnat sanctonarea Federatei Romane de Fotbal cu obligativitatea de a disputa cu portile inchise urmatorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. In cazul de fata, este vorba de partida cu Finlanda, programata pe data de 8 octombrie 2015, la Bucuresti, pe Arena Nationala. Pentru acelasi meci s-a dispus si o amenda de 60.000 de euro, cele doua sanctuni fiind dictate pentru incalcarea articolelor 14 (comportament rasist) si 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar", se precizeaza pe frf.ro.

Reguli obligatorii pentru meciul cu Finlanda

Disputarea cu portile inchise a meciului cu nationala Finlandei impune respectarea unor reguli stricte de catre ambele federatii, dupa cum urmeaza:

► accesul suporterilor ambelor echipe este strict interzis

► este permis accesul unui numar de 75 de persoane pentru fiecare delegatie ambelor nationale. In acest cuantum sunt inclusi cei 23 de jucatori aflati pe foaia de joc si membrii staff-urilor tehnice

► este permis accesul fortelor de ordine si de paza care au misiunea de a asigura securitatea la acest meci

► este permis accesul personalului administrativ care asigura functionalitatea elementelor de infrastructura (gen nocturna, întretinere gazon, etc.).

Grupa F, clasament:

1 Irlanda de Nord 17 puncte

2 Romania 16

3 Ungaria 13

4 Finlanda 10

5 Feroe 6

6 Grecia 3.

Urmatoarele etape:

Ungaria - Feroe

Irlanda de Nord - Grecia

Romania - Finlanda (8 octombrie 2015)

Feroe - Romania

Finlanda - Irlanda de Nord

Grecia - Ungaria (11 octombrie 2015).