Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat, luni, la Dolce Sport, ca atunci cand va fi antrenorul Mircea Rednic la conducerea tehnica a echipei nationale vor fi trei jucatori convocati la prima reprezentantiva de la Dinamo si unul singur de la Steaua, potrivit Mediafax.

Iordanescu i-a raspuns astfel lui Rednic, cel care afirmase ca atata timp cat selectioner este un "stelist" nu vor fi convocati jucatori de la Dinamo.

"Nu ma intereseaza (n.r. - ce a spus Rednic). Am trecut prin atatea umilinte in viata si in activitatea sportiva, mi s-au adus atatea injurii, insulte... Mircea si-a spus si el parerea. Cand va veni el la echipa nationala o sa fie invers, trei jucatori convocati de la Dinamo si unul de la Steaua. Ii doresc din suflet sa ajunga la echipa nationala", a afirmat Iordanescu intr-o conferinta de presa.

Selectionerul i-a mai transmis lui antrenorului echipei Dinamo sa ii naturalizeze pe francezul Harlem Gnohere si camerunezul Marcel Essombe pentru a-i convoca. "L-am luat pe Filip, dar probabil ca se gandeste ca astept sa ii naturalizeze el pe cei doi atacanti centrali de la Dinamo (n.r. - francezul Harlem Gnohere si camerunezul Marcel Essombe). Si va spun cinstit ca iau unul dintre ei la echipa nationala, pentru ca am nevoie. Il iau pe ala care l-a pupat pe Mircea (n.r. - francezul Harlem Gnohere). Ca am vazut ca i-a placut. Lasand gluma la o parte, pe nu ma deranjeaza nimic din ce a spus", a precizat Iordanescu.

Antrenorul formatiei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat la postul Dolce Sport ca un jucator de la echipa sa ar trebui sa marcheze zece goluri pe meci pentru a fi selectionat. "Cat o sa fie antrenor stelist nu o sa vedem niciodata (n.r. - convocat un jucator de la Dinamo), rar, trebuie sa fie unul sa dea vreo zece goluri pe meci. Spun asa, din dragoste, noi nu avem valoare, au toti aia de la Steaua valoare, ii ia pe toti", a spus Rednic inainte ca selectionerul sa anunte lotul pentru partidele cu Ungaria si Grecia.

Fost jucator si antrenor al echipei Steaua, Anghel Iordanescu a convocat in lotul echipei nationale un jucator de la Dinamo, pe Steliano Filip si trei de la gruparea ros-albastra, pe Paul Papp, Adrian Popa si Alexandru Chipciu.

Echipa nationala a Romaniei s-a reunit, luni, la Centrul de Fotbal Mogosoaia, in vederea partidelor cu Ungaria si Grecia din preliminariile Campionatului European din 2016. Romania va intalni Ungaria, la Budapesta, vineri, de la ora 21.45, iar trei zile mai tarziu va juca impotriva Greciei, pe Arena Nationala, tot de la ora 21.45.