​Anghel Iordanescu a sustinut, luni, o conferinta de presa, selectionerul discutand despre meciurile cu Ungaria si Grecia, din preliminariile pentru Euro 2016. "Mergem la Budapesta sa facem un rezultat bun. Daca trebuie sa ne aparam, ne vom apara. Nu mergem sa jucam la ciupeala", a precizat antrenorul primei reprezentative a Romaniei.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

Despre meciul cu Ungaria

"Mergem la Budapesta sa facem un rezultat bun. Daca trebuie sa ne aparam, ne vom apara. Daca vom avea forta si trebuie sa atacam, vom ataca. Nu mergem sa jucam la ciupeala" - Anghel Iordanescu.

Despre Constantin Budescu

"Daca l-am chemat, inseamna ca eu vreau. Trebuie sa mai vrea si el. Apreciez talentul lui Budescu, dar nu ii înteleg atitudinea. Daca va juca, ramane de vazut" - Anghel Iordanescu.

Despre dubla cu Ungaria si Grecia

"Sunt cele mai importante meciuri pe care le joaca echipa nationala in aceasta grupa. Staff-ul tehnic al echipei nationalei, toti cei care ne ocupam, am avut saptamani grele inaintea acestor confruntari. Aceste zile deosebit de delicate pentru noi au plecat de la faptul ca din lotul national lipsesc noua jucatori importanti, unii dintre ei chiar foarte importanti. Pentru aceasta dubla au venit alti sapte jucatori care in ultima vreme nu au mai fost pe la echipa nationala, iar dintre ei trei sunt debutanti" - Anghel Iordanescu.

Despre situatia fotbalului romanesc

"Regret ca echipele noastre au fost eliminate. Astra si Steaua sunt echipe importante in competitia interna, iar noi aveam nevoie de un moral bun al jucatorilor. Fotbalul romanesc avea nevoie de aceasta calificare. Cam de 11 ani nu s-a mai intamplat ca o echipa romaneasca sa nu ne reprezinte in grupe" - Anghel Iordanescu.

Jucatorii romani - rezerve in echipe mici

"Din lotul de 25 de jucatori de la meciul cu Irlanda de Nord, la un moment dat aveam 9 jucatori care nu aveau contracte. Este greu sa accepti ca o echipa nationala are in componenta jucatori fara angajament. Avem 18 jucatori convocati din strainatate, niciodata n-a fost o asa mare diferenta intre cei care evolueaza in strainatate si cei din competitia interna. Avem putini jucatori care evolueaza la echipe importante. Avem jucatori care sunt rezerve in echipe mici" - Anghel Iordanescu.

Cum trebuie sa fie un jucator bun pentru echipa nationala

"Imi doream ca la echipa nationala sa crestem aria de selectie. Portile echipei nationale sunt deschise pentru toti jucatorii care pot si doresc sa ajute echipa. Tin foarte mult ca jucatorul sa aiba o valoare dovedita, sa aiba experienta, forma sportiva buna, personalitate, caracter si inteligenta de joc", a conchis Anghel Iordanescu.

Romania vs Ungaria se va disputa pe 4 septembrie, de la ora 21:45, la Budapesta, in timp ce meciul cu Grecia se va juca pe 7 septembrie, de la 21:45, pe "Arena Nationala".

Grupa F, clasament:

1 Romania 14 puncte

2 Irlanda de Nord 13

2 Ungaria 11

4 Insulele Feroe 6

5 Finlanda 4

6 Grecia 2.