Dupa ce Comisia de Disciplina a FRF sanctionase pe Dinamo si Rapid cu doua, respectiv o etapa pe teren propriu fara spectatori, dupa incidentele suporterilor de la jocul direct, Comisia de Apel a ridicat sanctiunea. Astfel, Dinamo va putea primi suporteri in tribuna la meciul cu UTA, iar Rapid va fi sustinuta din tribune la jocul cu FC Vaslui, ambele meciuri programate sambata, 1 decembrie. Cele doua cluburi vor avea insa de platit sumele cu care au fost sanctionate. Dinamo a primit o amenda de 50.000 de lei, iar Rapid de 30.000 de lei.

Aceasta este a doua decizie in favoarea lui Dinamo luata de Comisia de Apel. La inceputul campionatului, campioana fusese sanctionata tot cu disputarea a doua etape fara spectatori, dupa jocul de la Buzau, insa Comisia de Apel a anulat sanctiunea, motivand ca Dinamo nu era un club recidivist, dupa noile regulamente intrate in vigoare.

Foarte bine a facut Comisia de Apel. Cluburile nu au nicio vina. Spectatorii turbulenti trebuie inlaturati de pe stadion, nu sa sufere publicul cinstit si corect. Huliganii vor fi opriti numai prin legi aspre. Asteptam sa iasa legea in curand. Zilele astea intra in plen.

Dumitru Dragomir - presedinte LPF

De aceasta data, membrii comisiei au anulat sanctiunile dupa al regulament, aprobat in luna octombrie, in care se specifica: "Daca suporterii care au savarsit faptele au fost prinsi si amendati de Jandarmerie, atunci clubul este supus doar penalitatii financiare, atata timp cat nu este recidivist." Niciunul dintre cluburi nu a fost considerat recidivist deoarece nu a mai primit nicio sanctiune dupa intrarea in vigoare a regulamentului din octombrie.

Meciul Dinamo-UTA ar putea avea insa loc fara spectatori, deoarece vineri, 30 noiembrie, clubul bucurestean va fi judecat pentru incidentele create de suporteri la jocul cu Steaua. Atunci, ambele galerii au aruncat cu torte si petarde in teren, partida fiind intrerupta pentru aproximativ 10 minute.