Steaua Bucuresti va intalni vineri pe Gloria Buzau, in ultima etapa din turul de campionat al Ligii Intai, iar speculatiile nu au intarziat sa apara. Este cunoscut faptul ca Gigi Becali, patronul Stelei, este si printre apropiatii clubului buzoian care deseori a fost numit "Steaua 2".

Antrenorul Stelei, Marius Lacatus, a dorit sa infirme toate acuzele de blat, declarand intr-o conferinta de presa ca "Steaua joaca pe teren, ce realizeaza o face prin fortele proprii. Fiecare e liber sa vorbeasca. S-au mai facut astfel de comentarii si inainte de meciul cu Pandurii si ati vazut rezultatul (n.r. - meciul s-a incheiat cu 0-0). Jucatorii trebuie sa isi revina, indiferent de ce se va intampla. Daca vom juca precum in prima repriza cu Slavia Praga, rezultatele vor fi pe masura."

Legaturile dintre Steaua si Gloria Buzau au luat amploare sezonul trecut, cand buzoienii erau in Liga a doua, iar Gigi Becali a sprijinit cu bani pe Gloria, pentru a-i ajuta sa promoveze. In actuala stagiune, Steaua a trimis sub forma de imprumut o serie de jucatori la Buzau, intre care Mihai Gurita, Ochirosii, Litu sau Simion. Primul dintre ei nu a dat rezultate, contractul sau fiind reziliat, iar Ochirosii s-a accidentat grav, lipsind in continuare de pe gazon.

"Steaua nu o sa aiba un meci prea usor la Buzau. Fiecare dintre jucatorii imprumutati vrea sa demostreze ca merita sa joace in Ghencea si nu la Gloria. O sa fie un joc in care o sa ne aparam corect sansele, in ciuda aberatiilor pe care le-am tot auzit in aceste zile. Steaua ne-a ajutat sa formam repede o echipa, imprumutandu-ne cativa jucatori tineri, dar de aici si pana la a spune ca vom da meciul, e cale lunga", a tinut sa specifice antrenorul Gloriei, Stefan Stoica, cel care a trecut si prin Ghencea, unde a fost secundul lui Oleg Protasov.

Steaua nu se va putea baza la Buzau pe Ifeany Emeghara si Ovidiu Petre, ambii accidentati la meciul cu Slavia Praga. Alaturi de ei, nici Banel Nicolita nu va juca, el fiind accidentat inca de la meciul cu Dinamo. De asemenea, prezenta in partida cu Gloria a lui Dorin Goian este pusa sub semnul intrebarii, dupa o usoara accidentare in Liga Campionilor care l-a tinut departe de antrenamente.