Presedintele UEFA, Michel Platini, a primit mesaje de sustinere de la patru confederatii continentale, astfel ca a decis sa candideze la sefia FIFA, urmand a face anuntul oficial in cursul acestei saptamani, informeaza BBC.

Michel Platini, presedinte UEFAFoto: Reuters

Pe langa forul european pe care-l conduce in acest moment, Platini, in varsta de 60 de ani, este sustinut de America de Sud (Conmebol), America de Nord, Centrala si Caraibe (Concacaf) si Asia (AFC), toate aceste confederatii totalizand 144 de voturi din 209 posibile (reunite in sase confederatii continentale). El se va inscrie in cursa pentru fotoliul ocupat de elvetianul Sepp Blatter din 1998. Alegerile se vor desfasura la 26 februarie 2016, la Zurich, scrie Mediafax.

Blatter a decis sa demisioneze de la presedintia FIFA in luna iunie, dupa ce a izbuncnit scandalul de coruptie in care sunt implicati inalti demnitari ai forului international.

Candidatii care doresc sa se inscrie in cursa pentru sefia FIFA o pot face pana la 26 octombrie.

Fost fotbalist, campion european cu Franta in 1984 si triplu castigator al Balonului de Aur, Platini este presedintele UEFA din ianuarie 2007.