Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a aprobat, luni, propunerea LPF de modificare a ROAF, astfel ca un oficial nu poate activa intr-un sezon la mai mult de doua cluburi din acelasi nivel competitional, informeaza Mediafax.

Noul paragraf din ROAF arata astfel: "In timpul unui an competitional, un oficial aflat intr-o functie care-i permite exercitarea unei influente asupra hotararilor clubului (spre exemplu: presedinte, manager, director executiv, etc) nu-si poate desfasura activitatea la mai mult de doua cluburi din acelasi nivel competitional".

Actualul presedinte al clubului Pandurii Targu Jiu, Narcis Raducan, a activat in sezonul precedent la patru grupari din Liga I, FC Viitorul, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu si ASA Targu Mures.

De asemenea, Comitetul Executiv al FRF a modificat Regulamentul Disciplinar, astfel ca o echipa care nu se prezinta la doua meciuri intr-un sezon, se retrage sau este exclusa dupa inceperea campionatului va fi retrogradata in ultima categorie din cadrul asociatiei judetene de care apartine: "Neprezentarea la doua jocuri din cadrul aceleiasi editii a campionatului de seniori, retragerea sau excluderea unei echipe dupa inceperea campionatului, va fi sanctionata cu retrogradarea in ultima categorie competitionala organizata de asociatia judeteana de fotbal pe teritoriul careia are sediul clubul in cauza. In situatia campionatelor desfasurate in sistem play-off, play-out, sanctiunea va fi aplicata pentru situatiile intervenite atat in sezonul regulat cat si in play-off, respectiv play-out".