Tehnicianul Florin Marin a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca echipa Rapid este una speciala, precizand ca preluarea conducerii tehnice reprezinta pentru el o provocare, chiar daca formatia giulesteana va evolua in sezonul urmator in Liga a II-a, informeaza Mediafax.

Florin MarinFoto: afcastragiurgiu.ro

"Dupa discutiile pe care le-am avut cu domnul Moraru si cu Ovidiu Burca am acceptat sa fac parte din staful tehnic al clubului Rapid. Este o onoare pentru mine sa fiu la aceasta echipa de mare traditie in fotbalul nostru. Cunosc situatia de la Rapid pentru ca aici am facut primii pasi in fotbal ca jucator, am fost si antrenor secund aici, intre 1991 si 1992. Rapid este o echipa speciala pe care orice antrenor vrea sa o conduca. Pentru mine este o noua provocare. Am sa colaborez cu Mihai Ianovschi, amandoi vom raspunde de pregatirea si rezultatele echipei", a spus Florin Marin, prezentat oficial in functia de antrenor principal al formatiei Rapid.

Florin Marin le-a transmis suporterilor sa lase orgoliile si sa sustina in continuare echipa pentru a putea obtine promovarea in Liga I. "Fac un apel la suporteri sa fie alaturi de noi. Sa lase orgoliile deoparte si sa sustina echipa asa cum au facut si pana acum. Sunt convins ca impreuna cu ei ne vom indeplini obiectivul propus. Aici este un proiect foarte serios, principala noastra preocupare este sa construim o echipa competitiva si sa promovam", a adaugat Florin Marin.

Antrenorul a mentionat ca lotul care face deplasarea in cursul acestei zile in stagiul de prgatire din Poiana Brasov este format din 20 de jucatori. "Lotul care face deplasarea in primul cantonament de la Poiana Brasov este format acum din 20 de jucatori. Daniel Pancu face parte din lot. Este un jucator de baza si vrem sa construim echipa in jurul lui. Ma bazez foarte mult pe el pentru ca poate fi jucatorul determinant pentru Rapid, care poate face oricand diferenta. Mai avem in vizor jucatori atat romani, cat si straini pentru a-i transfera. Asadar lotul va fi completat", a explicat el.

Referitor la campionatul Ligii a II-a, Florin Marin a afirmat ca prefera sistemul cu doua serii. "Cred ca vor fi doua serii in Liga a II-a, exact cum s-au alcatuit. Din punctul meu de vedere, asa este cel mai bine pentru ca se evita deplasarile lungi. Si bineinteles ca atunci cand este o singura serie este mult mai greu sa promovezi. Pentru ca sunt multe echipe care au avantaje fata de noi, au omogenitate, s-au intarit. Nici in seria noastra (n.r. - Seria I) nu va fi usor, pentru toate adversarele vor dori sa invinga Rapidul", a precizat el.

Prezent la conferinta de presa, presedintele FC Rapid, Ovidiu Burca, a mentionat ca responsabilitatea rezultatelor echipei va apartine lui Florin Marin, dar si directorului tehnic Mihai Ianovschi.

"Staful tehnic al Rapidului care va fi responsabil in urmatorul an, cu obiectivul clar de promovare in Liga I, este format din Florin Marin, antrenor principal, si Mihai Ianovschi, director tehnic. Imi doresc foarte mult sa reuseasca impreuna, vad lucrurile in acelasi sens. Asta m-a facut sa iau decizia ce ei sa lucreze impreuna. Consider ca avem un echilibru. Un om cu foarte mare experienta, cum este Florin Marin, si Mihai Ianovschi, un om tanar cu mult entuziasm care va avea un cuvant de spus in fotbalul romanesc pe viitor", a spus Burca.

Directorul tehnic Mihai Ianovschi a declarat, luni, ca isi doreste ca tensiunile de la club din ultima perioada sa dispara pentru ca staful din care face parte sa poata lucra in liniste. "Clubul intra acum pe un fagas normal, avand atat presedinte, cat si antrenor principal, un staf si un lot de jucatori pentru a aborda noul sezon asa cum se cuvine. Cu siguranta voi avea o colaborare buna cu Ovidiu si Florin Marin. Nu vor fi niciun fel de probleme, vom pregati echipa si vom face tot ce depinde de noi pentru a readuce Rapidul in Liga I. Imi doresc ca tensiunile care au fost pana acum sa dispara, ca sa putem lucra in liniste", a precizat Ianovschi.