Presedintele Gaz Metan Medias, Ioan Horoba, a declarat, miercuri, ca saptamana trecuta a fost audiat ca martor in cazul meciului cu FC Brasov de la finalul sezonului trecut de catre aceiasi procurori DNA care au instrumentat dosarele "Valiza" si "Transferurilor", informeaza Mediafax.

Ioan HorobaFoto: AGERPRES

"Eu am fost martea trecuta la DNA ca martor, in acelasi caz. Am spus ceea ce am stiut si ceea ce consider ca s-a intamplat. Am fost audiat de aceiasi procurori din dosarul «Valiza» si din dosarul «Transferurilor». Oamenii stiu perfect totul. Sunt aceiasi anchetatori, sunt foarte bine documentati. Eu am declarat aceleasi lucruri ca si la Comisia de Disciplina. Eu la meci nu stiam nimic, am aflat abia a doua zi la ora 11.00 cand m-am intalnit cu jucatorii. Atunci am aflat ca e declansata o ancheta de catre departamentul de integritate al FRF. Negraru a si venit a doua zi si a audiat la sediul clubului jucatorii" - Ioan Horoba pentru Mediafax.

Conform unor surse judiciare, procurorii DNA au solicitat conducerii Federatiei Romane de Fotbal sa puna la dispozitia anchetatorilor dosarele intrumentate de catre Comisia de Disciplina si Departamentul de integritate al FRF.

Oficialul gruparii mediesene a precizat ca instrumentarea cazului de catre DNA nu a inceput la solicitarea clubului pe care il conduce, fiind interesat mai mult de o decizie pe cale sportiva, care ar trebui luata de catre Comisia de Disciplina a FRF: "Nu am declansat noi aceasta actiune. Nu am nicio informatie de la DNA. Pe mine nu ma intereseaza ancheta DNA, ei pot da o solutie si peste un an. Eu vreau sa se dea o solutie pe linie sportiva. Nu stiu daca a chemat si pe cineva de la Concordia, dar o repet, eu nu am nimic cu cei de la Concordia. Eu am treaba numai cu Brasovul. Nici nu pronunt numele celor de la Concordia. Ca ii va afecta in cazul in care se da un verdict de coruptie, asta e altceva, dar eu nu am treaba cu ei".

Ioan Horoba s-a declarat deranjat de lentoarea cu care membrii Comisiei de Disciplina analizeaza cazul premierii fotbalistilor brasoveni, dupa ce echipa retrogradase. "Eu nu inteleg lentoarea Comisiei de Disciplina a FRF in acest caz. A inceput cu un avant foarte mare audierile, insa acum vad ca se misca din ce in ce mai incet. Din punctul meu de vedere, daca a fost vorba de premiere, ok dati un verdict, dar daca nu a fost premiere, insemna ca a fost coruptie. Ei stiu care e situatia, toata lumea stie. Este vorba de o cercetare sportiva, pe mine asta ma intereseaza. Profesionistii ar trebui sa dea un verdict pe linie sportiva. Eu nu vreau sa se dea un verdict in favoarea cuiva, eu vreau sa se dea un verdict. Pe mine mai putin ma intereseaza partea penala a cazului, asta poate dura si câtiva ani. Pe mine ma intereseaza sa se dea un verdict pe linie sportiva, indiferent care va fi acela, daca se va decide ca a fost vorba de premiere sau de un act de coruptie", a afirmat Horoba.

In opinia presedintelui clubului Gaz Metan Medias, banii primiti de jucatorii formatiei FC Brasov nu pot fi considerati prima. "Pentru mine e clar ca acolo nu a fost o premiere. Ce sa ne mai ascundem dupa stalp? Daca se vrea sa se eradicheze coruptia, ar trebui sa se dea un verdict. Este exclus ca din 40 sau 50 de oameni cat au fost audiati la FRF, sa se traga concluzia ca acolo a fost vorba de premiere. E clar ca nu a fost premiere. Toti jucatorii care au fost chemati de la FC Brasov au recunoscut ca au luat acea prima, despre care ei spun ca ar fi fost pentru meciul cu Viitorul. Dar nu sta în picioare nici aia, pentru ca ei au premiat si patru jucatori care nu au fost în lot la meciul cu Viitorul. Mai e si fostul lor jucator Constantinescu, cel care a impartit banii in vestiar, apoi plangea dupa meci si a doua zi dimineata, la ora 9.30, semna contract cu Concordia Chiajna. Apoi portarul Florin Iacob a fost imprumutat pe 40.000 de euro celor de la Concordia Chiajna", a mai declarat Horoba.

Fotbalistul Costin Gheorghe a fost audiat miercuri la sediul DNA, declarand la iesire ca procurorii l-au intrebat despre ultimele meciuri ale echipei Gaz Metan Medias. Costin Gheorghe nu a dorit sa ofere alte amanunte despre intrebarile care i-au fost puse de anchetatori, aratând doar ca este martor in acest caz.

Potrivit unor surse judiciare, Costin Gheorghe a fost chemat de procurori sa dea declaratii într-un dosar nou deschis care ar viza meciuri aranjate.

La Directia Nationala Anticoruptie (DNA) era asteptat sa se prezinte miercuri si fotbalistul Alexandru Muntean, tot de la Gaz Metan Medias, insa acesta va veni in alta zi pentru a fi audiat, au precizat sursele citate.

Federatia Romana de Fotbal a deschis o investigatie dupa ce jucatorii de la FC Brasov au fost premiati de conducerea clubului pentru remiza inregistrata in 27 mai, in meciul cu Gaz Metan Medias, scor 0-0, desi brasovenii au retrogradat in urma acestui rezultat. Ulterior, Federatia Româna de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplina în acest caz.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, declara, in 6 iulie, ca va trimite cazul meciului dintre FC Brasov si Gaz Metan Medias catre "institutiile abilitate", pentru a vedea daca premierea jucatorilor brasoveni a fost sau nu legala.

FC Brasov si Gaz Metan Medias au retrogradat in urma rezultatului de egalitate inregistrat, in 27 mai, pe Stadionul Tineretului, in ultima etapa a Ligii I, in primul esalon ramanand Concordia Chaijna, care a invins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploiesti, cu scorul de 3-2.

In aceasta vara, trei jucatori care au activat sezonul trecut la FC Brasov, capitanul Marian Constantinescu, portarul Florin Iacob si Catalin târa, au fost transferati la formatia Concordia Chiajna.