Presedintele demisionar al FIFA, elvetianul Joseph Blatter, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca nu va candida pentru sefia forului mondial la 26 februarie 2016, informeaza L'Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citeste si Sepp Blatter, "atacat" cu un teanc de bani de un comediant britanic in timpul unei conferinte de presa

"Nu voi candida la alegerile pentru presedintia FIFA din 26 februarie 2016. Doresc mult succes tuturor candidatilor, inclusiv lui Michel Platini (n.r. - presedintele UEFA)", a declarat Blatter.

Elvetianul Joseph Blatter a anuntat, la inceputul lunii, ca demisioneaza din functia de presedinte al FIFA, dupa ce a fost reales pentru a cincea oara. Blatter a castigat, in 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la presedintia FIFA, dupa ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul sau, printul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursa.

FIFA se confrunta cu un scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului.

Luni, FIFA a anuntat ca la 26 februarie 2016 va fi organizat un Congres extraordinar pentru alegerea noului presedinte, sustine Mediafax.