Fundasul dreapta al echipei FC Barcelona Dani Alves a declarat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca actualul antrenor al formatiei Bayern Munchen, Josep Guardiola, a vrut sa pregateasca nationala Braziliei, dar a fost refuzat de federatia din aceasta tara, informeaza L'Equipe.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

La finalul anului 2012, Mano Menezes a plecat de la conducerea tehnica a "Selecao", iar Guardiola era fara contract, dupa despartirea de Barcelona. Spaniolul s-a oferit sa preia nationala braziliana, dar CBF (n.r. Federatia de Fotbal din Brazilia) a ramas ferma principiului ca un strain nu poate fi selectioner.

"Studiase totul. Avea in minte echipa pe care voia sa o alinieze. Vreau sa va spun un lucru: se gandea sa nu ceara salariu, doar o prima mare daca echipa devenea campioana mondiala. Sa-l ai ca selectioner pe cel mai bun antrenor din lume nu ar fi costat aproape nimic", a afirmat Alves.

Recent, si fostul international Julio Sergio a declarat ca Guardiola dorea sa antreneze Brazilia.

In cele din urma, CBF l-a ales pe Luiz Felipe Scolari, iar acesta a condus nationala la umilitoarea infrangere, scor 1-7, cu Germania, in semifinalele Cupei Mondiale din 2014. El a fost inlocuit de Dunga. Cu acesta pe banca, Brazilia a parasit Copa America din acest an in faza sferturilor de finala, sustine Mediafax.