Mirel Radoi a vorbit, joi, pentru prima data in calitate de antrenor al Stelei (chiar daca in acte figureaza director sportiv, pentru ca nu are licenta PRO). Fostul international a precizat, printre altele, ca nu va copia niciun antrenor, ca nu a venit pentru bani la formatia bucuresteana si ca doar rezultatele il vor tine in functie.

Mirel RadoiFoto: AGERPRES

Despre oferta primita de la Steaua

"Mi-a facut placere cand am fost ofertat, dar nu am luat decizia imediat, chiar daca au mai fost discutii de-a lungul timpului. Cand am terminat toate meciurile si sezonul din Qatar, luasem deja decizia de a termina cariera de fotbalist. Nu se pune problema de bani la Steaua, eu vreau sa incep acest drum ca antrenor, sa am performante. Durata contractului nu s-a stabilit, o sa vedem cand ne intoarcem in România care va fi ea. Situatia mea a fost gresit inteleasa, nu vreau sa fiu antrenor fara licenta. Sunt de acord, poate intr-un fel nu e moral. Dar nu stiu cati dintre cei care m-au criticat ar fi refuzat daca ar fi primit o asemenea propunere. Asta nu inseamna insa ca peste 10 ani o sa fiu antrenor fara licenta. Sunt foarte multe posibilitati de a face studiile, atat in tara, cat si in strainatate" - Mirel Radoi.

Despre lipsa experientei

"Am venit cu cea mai mare incredere, altfel nu as mai fi fost aici. Noi avem in staff oameni cu experienta mare. Este clar ca nu am experienta ca antrenor, dar putem acoperi prin experienta celor doi, Pedrazzini si Nicolae Dica. O spun clar pentru toata lumea, sunt antrenor principal, nu ma ascund in spatele functiei de director sportiv. Sunt natural si nu stau sa ma ascund" - Mirel Radoi.

Despre modelul in antrenorat

"Nu vreau sa copiez pe cineva, cum s-a zis ca antrenamentele sunt copiate. Fiecare antrenor are stilul lui. E adevarat ca metodele sunt la fel" - Mirel Radoi.

"In momentul de fata, incercam sa facem doua echipe echilibrate si incercam cat mai multi jucatori pe cat mai multe pozitii. Inca nu ne-am gandit la pozitia lui Tanase. Avem o perioada foarte scurta si nu avem timp sa schimbam sistemul, dar pregatim mai multe sisteme"- Mirel Radoi.

"Jucatorii, in timpul liber, pot face ce vor. Nu le pot interzice sa fie prieteni cu Reghe sau cu alti fosti antrenori" - Mirel Radoi.

In actele oficiale ale FC Steaua, antrenor principal va fi trecut Massimo Pedrazzini.