Stadionul Fonte Nova din Salvador de Bahia (capacitate: 60.000 de locuri). Spre finalul unui meci din a doua liga braziliana, intre echipele Vilanova si Bahia, gradenele din partea superioara a tribunei s-au rupt. Era exact momentul in care suporterii se apucasera sa sara, fericiti pentru inscrierea unui gol. Imaginile prezentate de televiziunea braziliana Globo arata ca ruperea tribunei a antrenat o cadere in gol de cel putin 15 metri.

Conform unui studiu intocmit in urma cu o luna de o asociatie de arhitectura locala arata ca arena Fonte Nova are cea mai proasta rezistenta. Studiul fusese efectuat la solicitarea Comitetului de Organizare a Mondialului de fotbal din 2014, ce urmeaza sa fie gazduit de Brazilia.

In acel moment, rezolutia specialistilor a fost foarte clara: "acest stadion trebuie demolat, nu poate gazdui meciuri la Mondial".

Precedenta tragedie inregistrata in Brazilia a fost cea din 2000, cind prabusirea tribunelor de pe stadionul San Januario din Rio a provocat moartea a 168 de spectatori.