Pe 22 iunie 1986, Argentina castiga partida cu Anglia (2-1), din sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Mexic. Maradona a inscris ambele goluri ale "Pumelor", insa primul avea sa ramana in istoria fotbalului: micutul jucator (1,65 metri!) a inscris cu "capul" de langa portarul Peter Shilton. Pe reluari se poate observa ca Diego a marcat cu mana, iar protestele intemeiate ale britanicilor au ramas fara rezultat - arbitrul Ali Bin Nasser (Tunisia) a validat executia.

22 iunie 1986, "Estadio Azteca" - Mexico City

Spectatori: 114.580

Arbitru: Ali Bin Nasser (Tunisia), asistenti: Berny Ulloa Morera (Costa Rica) si Bogdan Dotchev (Bulgaria).

Marcatori: Maradona (51', 55') pentru "pume", respectiv Lineker (81') pentru britanici.

Cum au aratat cele doua echipe:

Argentina: Pumpido, Luis Brown, Jose Cuciuffo, Oscar Ruggeri, Sergio Batista, Jorge Burruchaga, Diego Maradona (c), Hector Henrique, Ricardo Giusti, Julio Olarticoechea, Jorge Valdano. Antrenor: Carlos Bilardo. A mai evoluat Carlos Daniel Tapia

Anglia: Peter Shilton (c), Gary Stevens, Kenny Sansom, Terry Fenwick, Terry Butcher, Glenn Hoddle, Peter Reid, Trevor Steven, Steve Hodge, Gary Lineker, Peter Beardsley. Antrenor: Bobby Robson. Au mai evoluat: Chris Waddle si John Barnes.

Campionatul Mondial din Mexic (1986) s-a disputat in perioada 31 mai - 29 iunie. Au fost 52 de partide si s-au marcat 132 de goluri (2,54 pe meci - media). Au fost 2,394,031 spectatori, o medie de 46,039 pe partida.

Cel mai bun marcator al turneului final a fost Gary Lineker (6 reusite), cel mai bun jucator Diego Armando Maradona, iar cel mai bun tanar fotbalist a fost desemnat Enzo Scifo (Belgia).

Argentina a iesit campioana a lumii, RFG a incheiat pe doi (n.r. Germania Federala), iar Franta (3) si Belgia (4) au completat careul de asi.

Golul a fost botezat "Mana lui Dumnezeu" de Maradona, reusita fiind vazuta ca o razbunare dupa ce Argentina a pierdut conflictul armat din Insulele Malvine (Falkland) cu Marea Britanie (2 aprilie - 14 iunie 1982).

Nici al doilea gol al "Butoiasului Atomic" nu a fost mai putin celebru: FIFA l-a desemnat cel mai frumos gol din istoria Cupei Mondiale. Diego a recuperat o minge, iar din mai multe atingeri a driblat 5 adversari si a inscris superb.

"Daca as putea sa imi cer scuze si sa ma intorc in timp pentru a schimba istoria, as face-o. Dar golul este gol, Argentina a devenit campioana mondiala si eu am fost cel mai bun fotbaliast din lume. Nu pot schimba istoria. Tot ce pot face este sa merg inainte" - Diego Armando Maradona.

Vezi golul cu mana marcat de Maradona:

Vezi al doilea gol marcat de Diego Armando Maradona: