Directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, Bruno Ribo, a declarat, sambata, pentru Agerpres, ca nu a mai incheiat un nou contract cu clubul de fotbal Otelul Galati pentru stadion si baza sportiva pentru ca gruparea sportiva are datorii de peste 500.000 de euro fata de companie.

FC Otelul GalatiFoto: otelul-galati.ro

Ribo a precizat ca Otelul Galati nu si-a onorat contractul de inchiriere in ultimii doi, si nu in ultimele zece luni, asa cum s-a vehiculat in presa. El a mai spus ca poate ar fi incheiat un contract nou de inchiriere cu clubul, dar nu are incredere ca acesta va putea sa achite cheltuielile de intretinere ale stadionului si bazei sportive de aici inainte.

"Stadionul este un activ al ArcelorMittal Galati si este separat de club. Pana acum doi-trei ani echipa era in mainile noastre, acum sunt alti proprietari, am avut un contract de inchiriere care s-a incheiat. De fapt, in ultimii doi ani de zile acest contract de inchiriere nu a fost onorat. Stim ca echipa este importanta pentru oras, de aceea am mentinut in ultimii doi ani situatia, dar exista si un punct in toata povestea asta. Am facut tot ce s-a putut face in toti acesti doi ani, gazduind echipa fara sa luam practic niciun leu. Stadionul are nevoie de niste cheltuieli curente pentru a-l mentine si nu eram siguri ca si de acum incolo ei vor putea sa plateasca, acesta fiind un alt motiv pentru care nu am mai incheiat un alt contract. Chiria era cam de 200.000 euro pe an, iar datoria totala este de peste 500.000 de euro. Ideea este ca noi nu mai dorim sa sprijinim sport profesionist, in situatia in care acum continuam sa pierdem bani. Ne orientam spre alte doua directii prin care sa sprijinim comunitatea locala: sanatatea si educatia publica", a afirmat Ribo.

El nu exclude posibilitatea ca totusi, in viitor, Otelul sa mai poata folosi stadionul si baza sportiva, dar in principiu acestea vor fi folosite de echipe de amatori din alte sporturi si de angajatii combinatului.

"Nu excludem posibilitatea ca aceasta echipa, si altele, sa foloseasca aceasta baza. De asemenea, anexele care sunt acolo, facilitatile sportive pot fi folosite si de alte sporturi de amatori, dar si de proprii nostri angajati", a spus Ribo.

Invitat sa comenteze faptul ca suporterii ii reproseaza ca a dat echipa afara de pe stadion, Ribo a spus: "E un fel a spune ca i-am dat afara. Ar trebui sa ne aducem aminte ca in anii buni ai ArcelorMittal Galati am sprijinit echipa, in total, cu peste 20 milioane euro. In 2011, din motive evidente, am oprit aceste suport si am cautat un partener care sa preia clubul si care la acel moment era compania de asigurari numarul unu din Romania (Astra Asigurari - n.r.), despre care aveam referinte bune si careia i-am predat clubul in situatia in care era la acel moment. Dar, clubul este un lucru, stadionul este altceva", a spus Ribo.

Otelul Galati a fost evacuata in aceasta saptamana din incinta stadionului si bazei sportive pentru ca nu si-a platit datoriile restante iar contractul de inchiriere a incetat si nu a mai fost reinnoit. Echipa va juca, probabil, meciurile din Liga a II-a pe stadionul Ancora, care ii apartine.