Dan Petrescu a fost prezentat oficial la Targu-Mures, fostul international roman urmand sa o pregateasca pe ASA in urmatoarele trei sezoane. In varsta de 47 de ani, Petrescu revine in Liga 1 dupa o pauza de sase ani (a fost ultima data la Unirea Urziceni, echipa cu care a castigat titlul de campioana a Romaniei in 2009).

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Dan Petrescu

"Imi doresc foarte mult sa câstig primul meci oficial, care este Supercupa, cu Steaua. Nu vor juca nici Mirel Radoi, nici Dan Petrescu, se vor face multe speculatii, dar pentru mine conteaza doar evolutia jucatorilor mei" - Dan Petrescu.

Despre lotul de jucatori

"Vreau 70-80% dintre jucatorii de anul trect, dar trebuie sa vada si ei care este situatia cu conducerea, aici nu mai pot interveni eu. Ne dorim 22 de jucatori si trei portari, mai ales ca va fi un sezon lung, cu meciuri interne si in Europa. Ne trebuie doi jucatori competitivi pe fiecare pozitie. Sper ca pana marti sa definitivam lotul si sa facem prezentarea oficiala. Spre norocul jucatorilor, nu avem prea mult timp sa muncim. Metodele de antrenament se vor plia pe lotul de jucatori, pe conditiile de aici" - Dan Petrescu.

Despre Liga 1

"Campionatul s-a slabit foarte mult din cauza problemelor financiare, a insolventelor. Pe vremea mea nu erau probleme, erau salarii mari, Steaua si CFR faceau rezultate bune in Champions League, in Europa League. Acum sper ca noul sistem sa fie bun, competitiv, pentru ca lumea trebuie sa vina la spectacol" - Dan Petrescu.

Proiect pe trei ani

"N-am vrut sa ma intorc in Romania, prioritatea a fost strainatatea, dar am stat foarte mult si am zis ca nu mai este cazul. Domnul Maior a venit dupa mine la Bucuresti, m-am simtit dorit asa ca am acceptat. Daca vreti sa ma credeti, am avut oferta din Anglia, dar nu m-am simtit dorit. Nu sunt un magician, timpul este foarte scurt, mai ales pana la Supercupa, dar daca cei de aici vor avea incredere în mine, echipa va juca mult mai bine in al doilea an si mai ales in al treilea. Si din primul imi doresc sa castig, dar este greu. Conditiile sunt cele mai bune din tara, nu exista alt club cu asa ceva. Daca vom aduce si jucatorii pe care ni-i dorim, atunci vom fi cei mai buni. Proiectul este lung, dar numai rezultatele ne vor salva, ne vor tine. Dar, repet, daca cei de aici au incredere, pot sta si cinci ani aici. Pana acum, am stat trei ani la o echipa, asa ca si aici vreau sa stau la fel" - Dan Petrescu.

In 2009, Petrescu a castigat titlul de campion al Romaniei cu Unirea Urziceni, iar de atunci a mai pregatit echipele Kuban Krasnodar, pe care a promovat-o in prima liga rusa, Dinamo Moscova si Al Arabi.