Romania va disputa un meci foarte important in economia calificarii la Euro 2016, tricolorii duelandu-se cu Irlanda de Nord, pe "Windsor Park", din Belfast. Meciul din preliminarii se va juca sambata, 13 iunie, de la ora 21:45. "Vom avea un meci greu la ei acasa, chiar daca poate noi suntem mai buni", a precizat Alex Chipciu, intr-o conferinta de presa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce crede Sapunaru

"Sunt fericit ca m-am intors la echipa nationala, nationala nu se refuza. Am avut o problema pe care am avut-o înainte, stim cu totii, sunt fericit ca sunt aici si îmi doresc sa redebutez cu o victorie. Am avut niste probleme la spate, am jucat si in ultimele trei meciuri la Rapid cu dureri, dar acum sunt bine. Sunt 50%-50% sanse la acest meci, pentru ca Irlanda de Nord este o echipa buna, jucam si la ei acasa, au un stil diferit de noi. Este un joc important, locul 1 cu locul 2, sper ca la sfarsitul meciului sa iesim victoriosi de acolo si sa ne apropiem de calificare" - Cristi Sapunaru.

Ce crede Chipciu

"In meciul de la Bucuresti, au avut o evolutie mai modesta, au trecut de cateva ori de jumatate terenului. Mie asa mi s-a parut din teren, dar au avut si foarte multi absenti atunci. Jucatorii cei mai importanti au fost absenti si cred ca acum vor juca. Majoritatea sunt din Premier League si cred ca vom avea un joc greu la ei, chiar daca poate noi suntem mai buni decat ei. Acasa cred ca sunt destul de puternici "- Alexandru Chipciu.

Romania a disputat pana acum cinci partide in preliminariile pentru Euro 2016.

Grecia - Romania 0-1 (Marica '10 penalti), Romania - Ungaria 1-1 ((Rusescu '45 / Dzsudzsak '82), Finlanda - Romania 0-2 (Stancu '54, '83), Romania - Irlanda de Nord 2-0 (Papp '74, '79), Romania - Feroe 1-0 (Keseru '21).

Clasament:

1 Romania 13 puncte (7-1 golaveraj)

2 Irlanda de Nord 12 (8-4)

3 Ungaria 8 (4-3)

4 Finlanda 4 (5-7)

5 Feroe 3 (2-7)

6 Grecia 2 (1-5).