Adunarea Generala a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deţinatorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Informatia a fost confirmata de Narcis Raducan, presedintele gruparii CS Pandurii Targu-Jiu.

Liga 1Foto: lpf.ro

"Adunarea generala a LPF a respins solicitarea ISB de diminuare a contractului pentru drepturile TV. Conducatorii de cluburi l-au împuternicit pe presedintele LPF, Gino Iorgulescu, sa faca toate demersurile pentru ca acest contract sa se deruleze conform prevederilor sale", a declarat Narcis Raducan, pentru Mediafax.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinatoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, in cadrul Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul esalon, în sezonul viitor.

Surse din cadrul LPF au declarat, pentru Mediafax, ca ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de platit anual catre gruparile din Liga I.

Liga Profesionista de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal trebuie sa încaseze de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La aceasta suma se adauga un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeste o suma egala cu 20 la suta din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de catre televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.