Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat ca nu este surprins de decizia lui Joseph Blatter de a demisiona din functia de presedinte al FIFA.

Mircea SanduFoto: HotNews / DP

"Retragerea lui Blatter nu ma surprinde! Eu am prevazut insa un termen de un an in care va face acest lucru. Probabil ca a luat decizia dupa atacurile puternice venite in urma alegerilor, coroborat cu ce s-a mai intamplat, plus ca probabil a mai avut o discutie si cu Platini. Blatter este un om de o inteligenta extraordinara, nu intamplator a fost atâtia ani secretar general. Este un om foarte bine pregatit pe toate planurile, dar la 79 de ani poate ca era bine sa faca pasul inapoi" - Mircea Sandu, la Digisport.

Fostul oficial considera ca Luis Figo ar fi fost cea mai buna solutie pentru presedintia FIFA: "Platini a renuntat sa candideze, desi era sustinut de toata Europa si putea sa obtina voturile necesare. El era la bataie cu Blatter, dar cred ca pierdea, probabil. Ceilalti candidati nu aveau nicio sansa! Cel mai bun discurs la congresul de la Viena l-a avut Luis Figo, un om de fotbal, cu mare experienta în teren, intrat în zona administrativa a acestui fenomen".

Mircea Sandu a afirmat ca Blatter nu va avea probleme cu legea in urmatoarea perioada. "Din cate il cunosc eu, cred ca Blatter a stiut sa se protejeze. El are o diplomatie formidabila, nu a obtinut avantaje financiare. El avea venituri pentru ca a facut foarte multi bani la FIFA, au fost proiectele lui, cu echipa lui. Cred ca avea cel putin 10 milioane de euro pe an", a precizat Sandu.

Elvetianul Joseph Blatter a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca demisioneaza din functia de presedinte al FIFA, dupa ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oara. Un Congres Exceptional al FIFA va avea loc in perioada urmatoare pentru desemnarea succesorului.

Joseph Blatter a castigat, in 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la presedintia FIFA, dupa ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul sau, Printul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursa.

In primul tur, Blatter a obtinut 133 de voturi, iar Printul Ali 73, informeaza Mediafax.