Fostul international englez Rio Ferdinand, ultima data component al echipei Queens Park Rangers, a declarat pentru BT Sport ca a decis sa se retraga din activitatea sportiva, informeaza theguardian.com.

Rio Ferdinand Foto: manutd.com

"Dupa 18 ani de cariera ca fotbalist profesionist, simt acum ca este momentul potrivit sa ma retrag din sportul pe care il iubesc. Cand aveam 12 ani si ma jucam cu mingea in Peckham nu visam ca voi juca pentru West Ham, ca voi fi capitan la Leeds United, voi castiga Liga Campionilor cu Manchester United sau voi colabora din nou cu primul meu antrenor, Harry Redknapp, la Queens Park Rangers. Voi privi mereu la cele 81 de partide jucate pentru Anglia cu mare mandrie. Toate acestea sunt amintiri pretioase", a afirmat Ferdinand, potrivit Mediafax.

Acest anunt al fotbalistului in varsta de 36 de ani vine la aproape o luna de cand sotia lui Ferdinand, care era bolnava de cancer, a incetat din viata.

Rio Ferdinand si-a inceput cariera la West Ham United si a mai evoluat la formatiile Leeds United, Manchester United si Queens Park Rangers. El a castigat cu Manchester United numeroase trofee, intre care de sase ori campionatul Angliei, Cupa Angliei in 2004, Liga Campionilor in 2008, Supercupa Europei in 2009 si Campionatul Mondial al cluburilor in 2008.

Pentru nationala Angliei, Ferdinand a jucat in perioada 1997-2011 in 81 de meciuri si a inscris trei goluri.