Cele 14 persoane puse sub acuzare la New York in scandalul FIFA nu sunt decat "inceputul efortului nostru", a declarat marti procurorul federal din Brooklyn Kelly Currie, citat de AFP.

"Este inceputul efortului nostru, nu sfarsitul", a declarat acesta, intr-o conferinta de presa in care ministrul american al Justitiei Loretta Lynch a acuzat persoanele puse sub acuzare ca au "corupt afacerile fotbalului mondial pentru propriile interese si pentru a se imbogati personal".

Aceasta a adaugat ca urmatoarea etapa in acest dosar va fi formularea unei cereri de extradare in SUA a persoanelor puse sub acuzare, pentru a fi judecate.

"Este Cupa Mondiala a fraudei si dam FIFA un cartonas rosu", a spus Richard Weber, un oficial al fiscului american.

Noua membri ai FIFA si cinci parteneri ai instantei mondiale a fotbalului au fost pusi sub acuzare miercuri pentru coruptie, furt si spalare de bani, fiind acuzati ca au primit sai distribuit peste 150 de milioane de dolari din 1991, pentru drepturile de difuzare a trei turnee mondiale.

Sapte dintre ai au fost arestati la Zurich, orasul unde isi are sediul FIFA, si unde urmeaza sa fie organizata vineri alegerea presedintelui FIFA.

Ei risca pana la 20 de ani de inchisoare.