Luni, pe 26 noiembrie, la Ateneul Roman, la ora 20.00, va avea loc cea de-a treia editie a Galei de Decernare a Premiilor Ioan Chirila. Cei mai buni gazetari de sport din România au concurat, si in acest an, in cadrul celei mai prestigioase competitii din gazetaria sportiva româneasca, Premiile Ioan Chirila.

Jurizare 2007

Juriul, format in fiecare an din personalitati marcante ale culturii si gazetariei romanesti, a deliberat. Astfel, fiecare nominalizat care si-a depus dosarul a fost notat, conform Regulamentului, cu note de la 1 la 10, fara zecimale, cate una din partea fiecarui membru. Notele extreme (cea mai mica si cea mai mare) au fost eliminate, media finala a fiecarui concurent fiind calculata ca medie aritmetica a celorlalte 5 note. Conform regulamentului, notele sunt secrete.

Premii de 15000 de Euro la editia a III-a a Premiilor Ioan Chirila

Fundatia artEST si Agentia de Vise, impreuna cu sponsorii, URSUS, Mobexpert, Coca-Cola, Rexona for Men, Boom si Carrefour, au reusit ca, la aceasta a treia editie sa cresca notabil valoarea distinctiilor, care in acest an se ridica la 15000 de Euro. Tocmai pentru a reflecta mai bine valoarea adevaratului jurnalism, laureatii Premiilor Ioan Chirila vor fi rasplatiti nu doar simbolic, ci si material: 5000 de Euro pentru Gazetarul anului, 2000 de Euro Premiul pentru Cartea anului si cate 1500 de Euro pentru celelalte categorii. „Sportivul anului" va primi un trofeu, singura plachetă de argint, care poartă semnatura marelui gazetar.

Talentul anului – „jurnalist cu acte"

Talentul anului, concurs care s-a dovedit un real succes în fiecare an, a trezit interesul amatorilor si in acest an. Peste 150 de non-jurnalisti, pasionati ai sportului, au trimis articole pentru a-si dovedi talentul. Talentul Anului va semna un contract de trei luni de proba la un mare cotidian central, cu sansa de a deveni „jurnalist cu acte". Cel clasat pe locul al II-lea, va avea ocazia sa lucreze in Redacţia Sport, la Hotnews.ro. Descoperirea si recunoasterea talentului celor care vor sa-si faca o cariera in presa scrisa sportiva sunt obiective care, din fericire, au fost atinse inca de la prima editie.

Gala de Decernare a Premiilor Gazetarilor de Sport 2007

A treia editie a Premiilor Ioan Chirilă se va incheia luni seara, pe 26 noiembrie, incepand cu ora 20.00, la Ateneul Roman, cu o Gala de Decernare a Premiilor, un spectacol de tinuta, in timpul cauia vor fi premiati castigatorii editiei 2007. Si in acest an, spectacolul de decernare a Premiilor va fi completat de un recital al maestrului Dan Grigore, de Compania de Teatru Pass-Partout, de prezenta lui Radu Gheorghe impreuna cu Mihai Bisericanu si, nu in ultimul rand, de Mihai Petre si Elwira Duda. O gala eleganta, cu protagonisti pe masura.

Laureatii, in timp real pe www.ioanchirila.ro

In premiera, pe masura decernarii Premiilor si a anuntarii laureatilor, pe www.ioanchirila.ro - site-ul oficial al Premiilor Ioan Chirila - vor fi postate, in timp real, numele castigatorilor, precum si un top 3 al fiecarei categorii.

Producatorii Premiilor Ioan Chirilă sunt Fundatia artEST, al carei presedinte este Iarina Demian si Agentia de vise, condusa de Tudor Chirilă.

Coproducatori ai evenimentului: TVR, Europa FM, hotnews.ro si Evenimentul Zilei .

Parteneri media: Academia Catavencu si 24 FUN.

Evenimentul este este sustinut de: Ursus, Mobexpert, Coca-Cola, Rexona for Men, Boom şi Carrefour