Inevitabilul s-a produs: Carlo Ancelotti a fost dat afara de la Real Madrid, dupa un sezon in care a ratat, pe rand, toate obiectivele. Antrenorul care a adus "La Decima" a rezistat pe "Santiago Bernabeu" doar doua sezoane. Presa din Spania a dat deja si numele inlocuitorului: cele mai mari sanse le are Rafa Benitez, actualul tehnician al celor de la Napoli.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-o conferinta de presa, Florentino Perez a anuntat "cu durere in suflet" ca este "nevoit" sa il indeparteze pe Ancelotti, pentru ca echipa are nevoie de un nou suflu.

In urma cu doar cateva luni, la inceputul anului, Perez iesea impreuna cu Ancelotti in fata presei si spunea ca tehnicianul va "domni" ani multi in capitala Spaniei.

In doar cateva saptamani, Realul a ratat Cupa Spaniei, titlul in Primera Division si Champions League. In aceste conditii, Ancelotti i s-a alaturat lui Vicente del Bosque pe lista antrenorilor care au fost indepartati dupa ce au castigat Champions League pentru "albi" (n.r. Del Bosque imediat dupa ce a cucerit trofeul, Ancelotti la fix un an si o zi distanta).

Inlocuitorul este un vorbitor de spaniola

Presa iberica a scris deja despre inlocuitorul lui Carlo, acesta fiind Rafa Benitez. In acest moment la Napoli, Benitez a asteptat de mult timp aceasta sansa.

Perez nu a vorbit in mod oficial despre numele inlocuitorului, insa a lasat sa se inteleaga ca acesta va fi un vorbitor de spaniola. Despartirea de Ancelotti nu a fost primita cu mult entuziasm de jucatorii Realului, Cristiano Ronaldo fiind unul din sustinatorii tehnicianului. A fost situatia inversa fata de plecarea lui Jose Mourinho. Atunci, mai multi jucatori, printre care Casillas si Sergio Ramos, s-au bucurat de indepartarea lui "The Special One".

Benitez a cucerit doua titluri in "La Liga", ambele din postura de antrenor al celor de la Valencia. In varsta de 55 de ani, Rafa Benitez a reusit cea mai mare performanta a carierei sale alaturi de Liverpool, atunci cand a revenit de la 0-3 la pauza si a castigat Champions League la penaltiuri, in 2005 (intr-o finala memorabila cu AC Milan, la Istanbul).