In ultimul meci din campania pentru EURO 2008, tricolorii au "demolat" Albania: 6-1, goluri marcate de Dica (2), Tamas, Daniel Niculae (2), Marica.

Albanezii au victimele unei tactici sinucigase: au jucat deschis la Bucuresti. Exact ce asteptau fotbalistii romani, in cautarea unei revanse fata de suporteri dupa esecul de la Sofia: un adversar care sa nu se apere...

Romania - Albania 6-1

Au marcat: Dica (21 si 71 - penalty), Tamas (53), Daniel Niculae (63, 65), Marica (70).

'21 Dica impinge mingea in plasa de la citiva metri, dupa o demarcare a lui Cocis in partea dreapta. Centrarea lui Cocis il gaseste pe Dica intr-o pozitie ideala: 1-0!

Romania - Albania 1-0, gol Dica '21

'53 Romania dubleaza avantajul prin Gabriel Tamas: fundasul central executa violent o lovitura libera de la peste 30 de metri, iar mingea intra in poarta: 2-0, iar Tamas repara imaginea defavorabila lasata prin prestatia de la Sofia.

Romania - Albania 2-0, gol Tamas '53

'63 Daniel Niculae sparge gheata: dupa 3 ratari mari la Sofia si inca doua contra Albaniei, Nico reuseste sa inscrie - preia mingea dupa o centrare a lui Dica si inscrie sub transversala.

Romania - Albania 3-0, gol Daniel Niculae '63

'64 Kaplani reduce din diferenta: dupa ce l-a evitat pe Tamas (marcaj superficial), atacantul albanez l-a invins pe Lobont cu un sut plasat.

'65 La prima atingere a balonului, Bucur centreaza in fata portii, de unde Daniel Niculae reia pentru 4-1!

Romania - Albania 4-1, gol Daniel Niculae '65

'70 Ciprian Marica transforma un penalty acordat dupa un fault comis asupra lui Rat: 5-1 pentru Romania.

'71 Romania 6-1! Nicolae Dica transforma un alt penalty, acordat de aceasta data pentru un fault comis asupra lui Marica... Albanezii sunt deja cu doi oameni mai putin pe teren...