Un mandat international de arestare a fost emis de Interpol pe numele columbianului Freddy Rincon, fostul fotbalist al echipei Real Madrid si adversarul tricolorilor la Cupa Mondiala din '94 fiind banuit de spalare de bani si legaturi cu cartelul drogurilor din Cali, informeaza presa internationala, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rincon, in varsta de 48 de ani, este suspectat de politia din Panama ca ar fi cumparat mai multe proprietati in aceasta tara folosind bani proveniti de la Pablo Rayo Montano, un traficant de droguri.

Autoritatile panameze au pus sechestru pe doua apartamente, o casa si doua terenuri achizitionate de Rincon. De asemenea, fostul international este banuit ca a investit 200.000 de dolari din aceeasi sursa in alte afaceri in Panama.

Columbia si Panama nu au acord de extradare. Fostul mijlocas, care respinge acuzatiile, si familia lui s-au stabilit la Cali. La 10 aprilie, el a jucat intr-un meci demonstrativ, la Bogota, alaturi de fostul jucator argentinian Diego Maradona.

In 2007, Rincon a fost arestat, la Sao Paulo, unde locuia atunci, de catre politia federala braziliana, tot la solicitarea justitiei din Panama si tot pentru spalarea banilor proveniti din traficul de droguri. El a stat inchis patru luni si jumatate, reusind sa-i convinga pe judecatorii brazilieni ca este nevinovat.

Rincon a evoluat in cariera la America de Cali, Palmeiras, Napoli, Real Madrid, Corinthians, Santos si Cruzeiro. El a jucat de 84 de ori pentru nationala Columbiei, fiind pe teren la infrangerea suferita, cu scoruld e 1-3, în fata Romaniei, la Cupa Mondiala din SUA.