​Barcelona a facut spectacol la Paris, iar dupa 3-1 pe terenul celor de la PSG este tot mai aproape de calificarea in semifinalele Ligii Campionilor. Intr-o echipa cu Lionel Messi si Neymar, Luis Suarez a iesit tot mai mult in evidenta, amintind de atacantul care impresiona in tricoul lui Liverpool.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ajuns pe Camp Nou in vara anului trecut, Suarez nu a avut drept de joc la catalani pana la finalul lunii octombrie. Atacantul a fost pedepsit de FIFA pentru muscatura aplicata lui Giorgio Chiellini, la Cupa Mondial din 2014 (Brazilia).

Debutul lui Suarez a fost unul timid, fotbalistul aratand de multe ori ca parca nu se regaseste intr-o tripleta alaturi de Lionel Messi si Neymar.

A fost la inceput un bun pasator, iar primul gol a venit de-abia dupa doua luni de la debutul in tricoul catalanilor (a marcat contra celor de la Cordoba). Multi au spus: prea putin pentru un fotbalist care a fost adus pentru 80 de milioane de euro.

Cu toate ca multa lume l-a criticat, Luis Enrique a avut mereu incredere in fotbalistul din Uruguay. "Mereu am fost multumit de angajamentul de care a dat dovada pentru echipa din momentul in care a venit la noi".

Prima parte a lui 2015 a adus la iveala un alt Luis Suarez. Pe langa pasele decisive, atacantul a inceput sa inscrie. Ultimele "isprave" vorbesc de la sine despre forma pe care o traverseaza Suarez. A inscris golul victoriei in derbiul cu Real Madrid (2-1), iar impotriva celor de la PSG a bifat o dubla (catalanii s-au impus cu 3-1).

Primul gol marcat de Suarez la Paris a insemnat reusita cu numarul 400 a Barcelonei in Champions League, iar al doilea a reprezentat golul cu numarul 1000 al catalanilor in cupele europene.

In urma acestei "duble", Luis a ajuns la 6 goluri in actuala stagiune a Champions Legue (la doua distanta de Messi si Ronaldo) si la 18 reusite in toate competitiile pentru Barcelona.

Ce spune presa internationala

"Bestia a revenit - Luis Suarez, primul jucator din Uruguay care face o dubla in faza eliminatorie din Champions League" - L'Equipe.

"Suarez a avut rolul principal intr-o piesa de mare succes pentru Barcelona" - Le Parisien.

"Doua super executii ale lui Suarez, iar Barca devine clar favorita pentru calificarea in semifinale" - Gazzetta dello Sport.

"Pistolarul, in cea mai buna forma a sa" - El Pais.

"Suarez a redus Parisul la tacere" - Record.

"Suarez a fost cel care a stralucit cel mai mult din tridentul letal al Barcelonei (n.r. Messi, Neymar, Suarez)" - Globoesporte.