Surse implicate in litigiul dintre cele doua parti au declarat ca FCSB are in aceasta speta calitatea de reclamant, parati fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti (UM 02301) si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), informeaza Mediafax.

Steaua BucurestiFoto: steauafc.com

Gruparea din Liga I a deschis aceasta actiune, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Totodata, Fotbal Club Steaua Bucuresti a anuntat, la 16 martie, ca a formulat o contestatie in anulare la decizia ICCJ privind marca Steaua Bucuresti, sustinand ca Instanta Suprema a pronuntat sentinta in acest caz "cu incalcarea normelor imperative referitoare la competenta".

FC Steaua a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele doua parti au avut mai multe intalniri pentru a discuta despre conditiile de utilizare a marcii Steaua, fara a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua 10% din totalul veniturilor pentru a-i permite sa foloseasca marca, insa reprezentantii gruparii patronate de Gigi Becali au refuzat.