Membrii Adunarii Generale a Federatiei Române de Fotbal (FRF) au aprobat, luni, in unanimitate "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din Romania 2015-2020".

Razvan Burleanu, presedinte al FRFFoto: AGERPRES

Federatia Romana de Fotbal a elaborat un plan strategic pentru perioada 2015-2020, cu obiective precise si detaliate pe care promite sa le aplice pentru dezvoltarea fotbalului romanesc.

Planul realizat de FRF este structurat in jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintita:

  • calificarea echipei nationale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020
  • cresterea substantiala a numarului de practicanti si de persoane implicate in fenomenul fotbalistic
  • dezvoltarea fotbalului feminin si a futsalului (cresterea performantei echipelor nationale)
  • construirea unei culturi organizationale care sa devina suport pentru performanta sportiva
  • cresterea atractivitatii si a vizibilitatii jocului de fotbal.

Saptamana trecuta, fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, le-a transmis membrilor Adunarii Generale printr-o scrisoare deschisa ca in cazul in care vor vota "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din Romania 2015-2020", in cadrul sedintei de luni, trebuie organizate noi alegeri pentru functia de presedinte.

Sandu sustine ca federatia ar trebui guvernata conform planului propus de presedintele Razvan Burleanu si aprobat de Adunarea Generala a Federatiei Române de Fotbal la 5 martie 2014, intitulat "Programul de guvernanta sportiva al FRF 2014-2018".

Fostul sef de la Casa Fotbalului sustine ca planul strategic propus de Burleanu contravine regulamentelor si statutului FRF, sustine Mediafax.