Greg Dike, presedintele Federatiei Engleze de Fotbal (FA), a precizat, miercuri, ca forul pe care il conduce vrea sa isi depuna candidatura pentru gazduirea Campionatului European de fotbal din 2028.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Adevarul este ca sansele ca editia din 2026 a Cupei Mondiale sa fie gazduita de Europa sunt aproape nule. Sepp Blatter are o sansa buna sa fie inca presedinte cand se va decide organizatoarea, iar noi cu siguranta nu vom candida daca el va fi acolo. Politica noastra este sa nu depunem candidatura atata vreme cat actuala conducere este acolo. Suntem mult mai interesati de organizarea Euro-2028, pentru ca ne place UEFA, insa mai este multa vreme", a declarat Dyke, pentru Press Association Sport, citat de Mediafax.

Federatia Engleza a luat decizia de a nu mai depune candidatura pentru turneele organizate de FIFA, atat timp cat Sepp Blatter se afla la conducerea forului mondial.

Supararea britanicilor vine dupa ce FIFA a ales sa dea castig de cauza Rusiei in organizarea Mondialului din 2018, in detrimentul Angliei, informeaza itv.com.