Perioada de transferuri din iarna acestui an a adus mutari importante in fotbalul european. Wilfried, Cuadrado, Nastasic, Victor Valdes si Andre Schurrle si-au schimbat echipele.

HotNews.roFoto: Hotnews

Top 10 transferuri, conform The Guardian:

1 Wilfried Bony - de la Swansea la Manchester City. Bony a fost adus pentru a face concurenta lui Edin Dzeko si Stefan Jovetic. In schimbul sau, "cetatenii" au platit 28 de milioane de lire sterline.

2 Enzo Perez - de Benfica la Valencia. A debut pentru "lilieci" intr-o partida cu Real Madrid (victorie cu 2-1). A fost adus pentru aproximativ 19,5 miliioane de lire sterline.

3 Gabriel Paulista - de la Villarreal la Arsenal. Defensiva a fost unul din punctele slabe ale "tunarilor", iar Arsene Wenger doreste sa intareasca acest compartiment prin aducerea lui Gabriel. Formatia londoneza a platit 11,2 milioane de lire sterline.

4 Seydou Doumbia - de la TSKA Moscova la AS Roma. Dupa ce a impresionat in campionatele din Coasta de Fildes, Elvetia si Rusia, pentru Seydou a venit vremea sa joace pentru una din marile echipe ale Europei. A fost adus pentru 11 milioane de lire sterline.

5 Juan Cuadrado - de la Fiorentina la Chelsea. Dorit de echipele importante care evolueaza in Champions League, fotbalistul columbian a ajuns, pana la urma, sub comanda lui Jose Mourinho. In schimbul sau, formatia Viola va incasa 26 de milioane de lire sterline.

6 Kevin Kampl - de la Red Bull Salzburg la Borussia Dortmund. Aflata in mare suferinta in Bundesliga, echipa pregatita de Jurgen Klopp avea nevoie de intariri in special la mijlocul terenului. 12 milioane de euro va achita Borussia pentru achizitionarea internationalului sloven.

7 Matija Nastasic - de la Manchester City la Schalke. Aparatorul sarb nu mai intra in planurile lui Manuel Pellegrini, iar "cetatenii" au hotarat sa il cedeze. Schalke l-a imprumutat, cu dreptul de a-l transfera definitiv. A evoluat bine in victoria cu Hannover, scor 1-0, deci ar putea fi cumparat la finalul sezonului. Germanii au achitat deja 1,56 milioane de lire sterline pentru el.

8 Victor Valdes - liber de contract la Manchester United. Dupa o perioada indelungata in care a fost accidentat, Valdes a semnat cu United.

9 Manolo Gabbiadini - de la Sampdoria la Napoli. In incercarea de a prinde un loc de Champions League, Rafa Benitez a simtit nevoia de intariri, iar Gabbiadini poate fi partenerul perfect pentru Gonzalo Higuain. Gabiaddini a marcat 15 goluri in 45 de partide jucate in trei sezoane pentru Sampdoria Genova.

10 Andre Schurrle - de la Chelsea la Wolfsburg. Dupa ce l-a adus pe Juan Cuadrado de la Fiorentina, formatia londoneza l-a cedat pe Schurrle la Wolfsburg. Mijlocasul evolua din ce in ce mai putin, iar Mourinho i-a oferit posibilitatea sa joace (Wolfsburg traversaza un moment foarte bun - se afla pe doi in Bundesliga).