Mijlocasul Lucian Sanmartean (Steaua Bucuresti) a fost desemnat, joi seara, cel mai bun fotbalist roman al anului 2014, in cadrul Galei premiilor Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), desfasurata la Hotelul Howard Johnson din Capitala, potrivit Agerpres.

Lituanianul Giedrius Arlauskis (Steaua Bucuresti) a fost premiat cu titlul de cel mai bun portar, polonezul Lukasz Szukala (Steaua Bucuresti) a fost desemnat cel mai bun fundas si cel mai bun jucator strain, Lucian Sanmartean (Steaua Bucuresti) si-a adjudecat si trofeul de cel mai bun mijlocas, iar Claudiu Keseru (Steaua Bucuresti) pe acela de cel mai bun atacant.

Constantin Galca (Steaua Bucuresti) a fost desemnat cel mai bun antrenor, iar Dinu Gheorghe (fost presedinte la Astra Giurgiu, acum presedinte la Rapid Bucuresti) a fost cel mai bun conducator. Cel mai bun tanar jucator a fost considerat Dorin Rotariu (Dinamo).

Pe lista premiantilor s-au mai aflat Cristian Chivu, pentru intreaga cariera fotbalistica, Ovidiu Hategan - cel mai bun arbitru, Robert Florin Matei ￯ cel mai bun jucator de futsal si Stefania Vatafu ￯ cea mai buna jucatoare de fotbal.

Premiul pentru excelenta a fost acordat Academiei de fotbal Gheorghe Hagi.

Premiile Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori au fost decernate in urma votului exprimat de antrenori, 950 de fotbalisti din primele trei ligi, de jucatoare din competitia feminina, precum si de la jucatorii de futsal.