Barcelona sta pe un butoi de pulbere in aceasta perioada, neintelegerile dintre Luis Enrique si Lionel Messi fiind foarte mari. Cei doi se "lupta" pentru suprematia din vestiar, iar presa iberica vorbeste despre o inevitabila plecare de pe Camp Nou. Intrebarea este: cine va fi sacrificat, antrenorul sau vedeta?

HotNews.roFoto: Hotnews

Cum a inceput neintelegerea dintre cei doi

In vara lui 2014, Luis Enrique a fost adus pe banca tehnica a catalanilor. La una din primele conferinte de presa, tehnicianul a spus ca "el este liderul acestei echipe". Declaratia a fost amplu comentata de presa iberica, iar concluzia a fost una singura: lui Messi nu i-au picat deloc bine vorbele noului sau antrenor. Argentinianul a fost obisnuit in ultimii ani sa fie vioara intai a catalanilor, iar Luis Enrique nu putea sa ii ia acest statut.

Relatia a continuat sa se raceasca

Messi a avut puncte diferite de vedere fata de cele ale antrenorului sau. A fost nemultumit uneori cu sarcinile trasate de Luis Enrique, iar in plus a cerut sa joace mereu, chiar si atunci cand antrenorul ar fi dorit sa il menajeze.

La revenirea din vacanta, Messi si Neymar au venit cu doua zile intarziere, iar acest lucru l-a iritat pe Enrique. Drept urmare, antrenorul i-a lasat pe banca de rezerve pe cei doi, iar Barcelona a pierdut pe terenul lui Sociedad (1-0). Luis Enrique a fost criticat de toata lumea pentru faptul ca Messi, Neymar, Dani Alves si Pique au fost rezerve.

A doua zi dupa meci, Messi nu a fost prezent la antrenament, iar clubul catalan a motivat acest lucru in felul urmator: jucatorul are gastroenterita. Declaratia lui Xavi spune totul despre acest nou episod: "Gastroenterita e doar o scuza pentru fotbalisti".

Un alt episod din conflictul celor doi s-a petrecut la un joc scoala. Messi a suferit o intrare mai dura, iar Luis Enrique nu a zis nimic. Argentinianul s-a suparat, iar cei doi si-au schimbat cuvinte dure, sustine Sport.es.

Unul va fi sacrificat

Cum lucrurile dintre Enrique si Messi au ajuns la un punct la care impacarea pare imposibila, jurnalistii spanioli vorbesc despre o plecare sigura de pe Camp Nou (Marca.com). Antrenorul sau vedeta trebuie sa se desparta de Barcelona. Cum Messi inseamna pentru catalani o adevarata masina de bani, Enrique ar putea sa fie inlaturat. In plus, antrenorul nu are nici rezultatele de partea sa. Calatanii sunt pe doi in "La Liga", la un punct in spatele Realului (galacticii au si un meci mai putin disputat).

Chelsea a intrat pe fir

Chelsea l-a dorit mereu pe Messi, dar acesta pare momentul perfect. Jucatorul nu se mai intelege cu antrenorul, iar formatia de pe "Stamford Bridge" pare decisa sa achite clauza de reziliere a contractului: 250 de milioane de euro. Postul de radio catalan RAC-1 precizeaza ca tatal lui Messi a fost deja contactat de oficialii "albastrilor".