Planul de reorganizare al societatii care administreaza FC Dinamo a fost confirmat, joi, de catre judecatorul sindic, a declarat administratorul judiciar Catalin Dascal, informeaza Mediafax.

DinamoFoto: Fc Dinamo

"Planul a fost confirmat de catre judecatorul sindic. Incepand de astazi societatea se afla oficial in procedura de reorganizare. Urmatorul termen a fost stabilit la 25 martie 2015" , a declarat Dascal.

SC Dinamo 1948 SA, societate aflata in insolventa, a definitivat planul de reorganizare care a fost aprobat de catre Adunarea Generala a Creditorilor, la 17 noiembrie. Planul are o durata de implementare de sase luni de la data confirmarii de catre judecatorul sindic.

FC Dinamo si-a propus, prin aprobarea si implementarea planului de reorganizare, iesirea din starea de insolventa pana in luna mai 2015, pentru a evolua, in sezonul 2016/2017, în cupele europene.

Datoriile SC Dinamo 1948 SA, de aproximativ 17,5 milioane de euro, vor scadea cu 16,7 milioane de euro, daca planul de reorganizare al societatii aflate în insolventa va fi respectat in cele sase luni ulterioare confirmarii de catre judecatorul sindic.

Suma aferenta masei credale este în acest moment de 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro, ceea ce înseamna ca, în cazul în care planul de reorganizare a societatii aflate în stare de insolventa va fi aprobat, Dinamo va avea de platit doar 4,48 la suta din datoriile actuale, adica 3.486.133 de lei.

Categoriile cele mai dezavantajate prin prisma recuperarii creantelor sunt cele bugetare si chirografare. Categoria creditorilor cu creante bugetare (in valoare de 24.442.264 de lei, conform tabelului defintiv de crente) vor beneficia, conform planului de distribuiri, de sume în proportie de 5,93 la suta din totalul grupei, adica 1,45 milioane de lei. Pentru categoriile creantelor chirografare si creantelor subordonate, de aproximativ 11,5 milioane de euro, nu va fi achitata de catre SC Dinamo 1948 SA nicio suma prin planul de reorganizare.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolventa a fost inregistrat in 13 mai, la Tribunalul Bucuresti.