​Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni in anul 1986, aceasta fiind cea mai importanta performanta a fotbalului romanesc de cluburi. Mircea Lucescu a comentat aceasta performanta: "Daca nu eram eu, 100% Steaua nu castiga Cupa Campionilor. Nu mai avea concurenta", a precizat antrenorul celor de la Sahtior.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Daca nu exista competitie interna, nu faci nimic, daca nu exista doua-trei echipe puternice, echilibrate valoric, care sa se bata foarte tare la titlu, e foarte greu. Mi-aduc aminte de performanta Stelei din 1986, cand a castigat Cupa Campionilor Europeni.

Acum, nu ca vreau sa ma dau eu mare, sa ma laud, dar daca nu se intampla ca eu sa preiau Dinamo si sa creez imediat o stare de disputa si de concurenta teribila cu Steaua, daca nu faceam acest lucru, Steaua 100% nu castiga Cupa Campionilor, nu mai avea concurenta. Competitia este singura care creeaza valoare si performanta" - Mircea Lucescu la Digi Sport.

Despre cum a ratat Steaua calificarea in primavara Europa League

"Imi pare rau pentru Steaua, pentru ca a avut jocul in mana, putea sa castige contra celor de la Dinamo Kiev. Dar, a fost o precipitatie, se facuse o presiune prea mare asupra lor si daca au ajuns sa se loveasca intre ei in fata portii, asta demonstreaza clar ca nu erau linistiti. N-au fost cu nimic mai prejos fața de Dinamo Kiev, din contra au jucat mai bine ca ei", a mai spus Mircea Lucescu.

Sahtiorul pregatit de Mircea Lucescu s-a calificat in "optimile" Champions League, faza a competitiei unde se va duela cu Bayern Munchen.