Instanta suprema a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei, potrivit Mediafax. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, prin decizia de miercuri, marca Steaua Bucuresti inregistrata sub nr. 061735 in 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA.

Emblema SteauaFoto:

UPDATE 00:30 Conducerea Stelei: "Decizia instantei se refera la sigla actuala a Stelei, nu la nume, palmares, culori sau altceva."(GSP)

"Decizia instantei se refera la sigla actuala a Stelei, nu la nume, palmares, culori sau altceva. Steaua ar putea chiar folosi si sigla actuala daca ajunge la un acord cu Clubul Sportiv al Armatei, iar daca nu, va face o alta sigla sau o va modifica pe cea din prezent", au explicat oficialii din Ghencea pentru GSP.ro.

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de cel dintai.

Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013.

ICCJ a pronuntat miercuri o decizie finala in acest proces, dand castig de cauza Clubului Sportiv al Armatei. Acesta a fost reprezentat de firma de avocatura Milcev Burbea, specializata in litigii pe proprietate intelectuala.

Printre paratii din dosar a fost si producatorul de vinuri SC Ostrovit SA. Instanta suprema a decis si anularea contractului de licenta incheiat de aceasta societate cu clubul de fotbal, in 2011, pentru folosirea marcii Steaua pe eticheta unor produse.

Dupa aproape 9 luni de la solicitare, Clubul Sportiv al Armatei a primit oficial certificatul de inregistrare al marcii Steaua Bucuresti, inclusiv emblema de pe echipamentul clubului de fotbal, inclusiv cele 2 stele care reprezinta cele peste 20 de titluri castigate, au relatat Stirile Pro TV, conform Mediafax.

Titularul marcii are drepturi exclusive asupra numelui Steaua Bucuresti.

Ofiterii de la clubul sportiv al Armatei vor notifica echipa lui Gigi Becali sa nu mai foloseasca acest nume fara consimtamantul lor.

In plus, CSA Steaua al MApN va cere FC Steaua sa plateasca toate sumele de bani incasate din vanzarea materialelor promotionale.

Potrivit Stirilor Pro TV, oficialii clubului din Ghencea spun ca aceasta emblema este a echipei de fotbal, insa, in cazul in care se va ajunge la interdictii, echipa este pregatita sa-si faca o alta emblema si sa-si schimbe numele.

Astfel, dupa aproape 9 luni, CS al Armatei a primit oficial certificatul de inregistrare al marcii Steaua Bucuresti, inclusiv emblema de pe echipamentul clubului de fotbal, inclusiv cele 2 stele care reprezinta cele peste 20 de titluri castigate, arata Stirile Pro TV.

De partea cealalta, presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a sustinut, in septembrie 2014, ca actiunea Oficiului OSIM-ului privind certificatul de inregistrare al marcii Steaua Bucuresti trebuie anulata cat mai repede printr-o hotarare judecatoreasca.

"Eu gasesc total ilogic si lipsit de sens acest eveniment. Este o greseala. Trebuie sa fie anulata aceasta actiune a OSIM-ului cat mai repede, printr-o hotarare judecatoreasca. Nu trebuie sa ne ingrijoram, pentru ca lucrurile se vor rezolva", a spus Argaseala la Digi Sport, citat de Mediafax.

Valeriu Argaseala a mentionat ca din punctul sau de vedere nu este niciun pericol privind utilizarea marcii Steaua de catre echipa privata pe care o conduce.

"In 2004 am facut cerere de inregistrare a marcii, pe data de 28 ianuarie, iar aceasta a fost aprobata. A expirat apoi in ianuarie 2014 si am facut cerere de prelungire. In 28 februarie 2014, in buletinul OSIM-ului s-a publicat prelungirea marcii in proprietatea Fotbal Club Steaua pana pe 29.01.2024", a spus Argaseala.

"De aici incepe o alta poveste. In decembrie 2013 am aflat ca cei de la CSA au depus o cerere pentru inregistrarea unei marci. Acea marca era similara cu marca noastra. In iulie 2014 s-a publicat si in buletinul oficial ca cei de la CSA pot utiliza aceasta marca. Nu este niciun pericol. A fost o actiune in justitie pierduta de CSA si in fond si in apel", a mai sustinut el.

Disputa intre Armata si clubul lui Becali pentru emblema a izbucnit inca din anul 2011.

"Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti nu este de acord ca sigla simbol a clubului care a facut nume si renume in arena sportiva interna si internationala, de-a lungul celor 58 de ani de activitate sportiva sa fie cesionata abuziv si nelegal unei grupari private", atragea atentia atunci CSA Steaua, potrivit Stirilor Pro TV.