Pentru unele din cluburile din Liga 1 viitorul ar putea sa nu sune deloc bine. LPF a avertizat echipele pe canale neoficiale ca este posibil ca banii din TV sa nu mai vina, iar bugetele alocate de Primarii pentru gruparile de fotbal sunt in continua scadere, spre zero. In aceste conditii, pentru fotbalul romanesc urmeaza un adevarat moment de cumpana.

“Gino Iorgulescu este întors pe dos! De cînd s-a întors din Dubai, de la întîlnirea cu Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Arpad Paszkany, Gino e mereu supărat și nu te mai poți înțelege cu el”, povestește unul dintre apropiații șefului Ligii.

Timp de un an, Iorgulescu afișase un calm de neștirbit. Părea că știe exact ce se va întîmpla. I-a dat meciurile firmei lui Paszkany, care a plătit prima tranșă de 13,6 milioane de euro plus TVA. Mulți se îndoiseră, inclusiv jurnalistul care semnează aceste rînduri. Dar Paszkany a achitat.

Tranșa a doua, tot de 13,6 milioane, urmează să fie achitată în ianuarie 2015. De prin octombrie, Iorgulescu a început să fie îngrijorat. “Ni s-a promis că ne vor da banii”, povestește cineva din Ligă. Dar Iorgulescu este negru scrum.

Peste 90% dintre cluburi depind de acești bani. Ca să fie și mai clar, doar Steaua poate continua la nivelul de acum dacă drepturile TV ar întîrzia sau nu s-ar plăti. În rest, toate cele 17 cluburi încasează între 35%, puține, și spre 80% din bugetul lor din drepturile de televizare.

Citeste aici continuarea materialului pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan.