Comisia de Recurs a FRF a anulat, luni, sanctiunea de 16 jocuri dictata de Comisia de Disciplina jucatorului formatiei ASA Targu Mures, Gabriel Muresan, dupa meciul cu Steaua, informeaza site-ul oficial al LPF, citat de Mediafax.

Gabi Muresan Foto: AGERPRES

"Cu opinie majoritara: Admite recursul. Desfiinteaza Hotararea CD. Nr. 174/05.11.2014. Respinge plângerea formulata de FC Steaua Bucuresti SA ca inadmisibila. Inlatura sanctiunile aplicate jucatorului Muresan Gabriel", se arata pe site-ul LPF.

In schimb, Comisia de Recurs a pastrat cele sase etape de suspendare dictate în cazul mijlocasului Ousmane N'Doye (ASA Târgu Mures), sanctionat tot dupa meciul cu Steaua. "Cu opinie majoritara: Respinge recursul ca nefondat", a adaugat sursa citata.

La 5 noiembrie, Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat 16 partide pe mijlocasul echipei ASA Târgu Mures, Gabriel Muresan, si sase meciuri pe colegul sau Ousmane N'Doye, dupa ce acestia i-au accidentat pe Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keseru, la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I.

De asemenea, Gabriel Muresan a primit o penalitate sportiva de 25.000 de lei, în timp ce N'Doye a fost sanctionat cu 5.000 de lei.

Deciziile au fost luate dupa ce Comisia de Discplina a FRF a analizat aceste cazuri în urma unui memoriu depus de Steaua.

Claudiu Keseru a fost lovit la cap cu piciorul de Ousmane N'Doye, în urma unui duel la minge la mijlocul terenului, atacantul fiind schimbat în minutul 22 cu Raul Rusescu. N'Doye nu a fost sanctionat în timpul jocului de arbitrul Istvan Kovacs.

La rândul sau, Raul Rusescu, care l-a înlocuit pe Keseru, a fost lovit cu cotul în figura de Gabriel Muresan în minutul 29 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs dictând doar cartonas galben. La acesta faza, Muresan a primit doar un cartonas galben.

Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe saptamâni, dupa ce a fost nevoit sa suporte o interventie chirurgicala la ochiul drept.