Romania poate incheia anul pe prima pozitie in grupa de calificare pentru EURO 2016 in cazul in care va trece, in aceasta seara, de Irlanda de Nord. Oaspetii meciului de pe "Arena Nationala" au victorii pe linie, in timp ce tricolorii se afla la doua puncte in spate. Meciul va fi in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:45.

Suporteri pe Arena NationalaFoto: HotNews / Dan Popescu

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu - Papp, Chiriches, Grigore, Rat - Pintilii, Sanmartean - Torje, Chipciu, Tanase - Stancu. Selectioner: Anghel Iordanescu

Irlanda de Nord: Carroll - C. McLaughlin, McAuley, Hughes, McGivern - Corry Evans, Norwood - McGinn, Clingan, Brunt - Lafferty. Antrenor: Michael O'Neill

"Pentru noi, pentru echipa nationala, pentru capitanul echipei nationale si pentru staful tehnic este cel mai important meci al anului. Din punctul meu de vedere, victoria echipei nationale in jocul de maine ne-ar ajuta sa facem un pas urias in a rezolva ecuatia calificarii, in a avea garantia ca suntem intre primele doua echipe calificate.

Am mai spus-o, nimeni nu isi imagina ca Irlanda va fi echipa care domina pona in prezent prin numarul de puncte pe care l-a strans si este echipa surpriza a acestei competitii. In ceea ce ne priveste pe noi, le-am cerut baietilor sa se concentreze, sa se pregateasca mental si am vazut ca au inceput sa se observe aceste lucruri", a spus Anghel Iordanescu.

"Am avut doar trei zile pentru a pregati meciul. Am fost preocupat de Razvan Rat si i-am facut un program special. Era prea mult sa ne lipseasca si capitanul echipei. Sunt multe de schimbat, dar nu o voi face brusc, ci treptat.

Nu am dormit toata noaptea pentru a gasi cea mai buna echipa. In linii mari am facut echipa de start. Am doar doua semne de intrebare, dar va asigur ca m-am uitat in presa si vad ca sunteti pe aceeasi lungime de unda cu mine. Nu am sa va zic echipa, pentru ca o stiti mai bine decat mine. Sigur vor fi jucatori de la Steaua in echipa, dar nu stiu cati" - Anghel Iordanescu.

14 noiembrie, meciurile zilei:

Grecia - Feroe

Ungaria - Finlanda

Romania - Irlanda de Nord

Grupa F, clasament:

1 Irlanda de Nord 9 puncte

2 Romania 7

3 Finlanda 4

4 Ungaria 4

5 Grecia 1

6 Feroe 0.

  • La ora meciului se anunta 11 grade Celsius si ploaie.
  • Acoperisul "Arenei Nationale" va fi tras, partida urmand sa se desfasoare in conditii optime.
  • Suporterii nationalei nu vor mai avea voie cu bannere in incinta stadionului, aceasta fiind pedeapsa UEFA dupa incidentele de la meciul cu Ungaria.