Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca Mircea Lucescu si-a dorit "extrem de mult" sa revina in functia de selectioner al echipei nationale a Romaniei, precizand ca, daca ar fi avut acceptul clubului Sahtior, ar fi venit fara sa fie retribuit, potrivit Mediafax.

"In niciun moment al discutiilor cu domnul Lucescu nu s-a pus problema financiara, banii pe care ar fi trebuit sa vina. Punctul de vedere al domniei sale a fost ca vine gratis la echipa nationala si ca vine din interes national, animat de ceea inseamna prima reprezentativa si proiectul in fata caruia ne aflam. Dumnealui si-a dorit extrem de mult sa vina la echipa nationala, conducerea clubului Sahtior nu a agreat acest lucru. Si stiti foarte bine episodul din 2010 cand domnului Lucescu i s-a lansat invitatia de a prelua nationala Ucrainei", a spus oficialul FRF.

El a mentionat ca varianta Mircea Lucescu a fost sustinuta inclusiv de directorul tehnic Anghel Iordanescu, cel care a preluat in cele din urma functia de selectioner. "Am fost la Kiev pentru a discuta cu domnul Mircea Lucescu si cu reprezentantii clubului Sahtior, pentru ca aceasta intalnire sa aiba loc cu cat mai redusa atentie media. Inclusiv domnul Anghel Iordanescu a sustinut varianta reprezentata de domnul Mircea Lucescu. Nu am vrut sa ne pripim si de aceea am cantarit foarte bine toate aceste decizii pe care le-am luat. Ne-am dorit foarte mult sa avem aceasta posibilitate, inclusiv dumnealui (n.r. - Mircea Lucescu) si-a dorit sa aiba posibilitatea sa revina in fotbalul romanesc, o functie pe care o merita pe deplin si sa vina si sa sustina tot acest proiect national in fata caruia sa ne aflam, fiindca nu vorbim doar de un staf al primei reprezentative, vorbim de un staf care va fi implicat in tot ceea ce inseamna proiectul national in care FRF este implicata", a adaugat Burleanu.

Presedintele a precizat ca "variantele ideale" pentru inlocuirea lui Victor Piturca au fost de la inceput Mircea Lucescu si Anghel Iordanescu. "Inca de la inceputul perioadei in care fostul selectioner a dat semne ca ar vrea sa plece, am fost pregatiti si am lucrat cu variante posibile. Am luat in calcul toate variantele disponibile. Am beneficiat in toata aceasta perioada de timp de atenta si permanenta consultare pe care am avut-o cu comisia tehnica si cu domnul Anghel Iordanescu, astfel incat am gandit de la inceput acest format. O echipa pe care as putea sa o numesc performanta, completa si unita. In acest moment, la echipa nationala au fost doua variante ideale cu care am lucrat: Mircea Lucescu si Anghel Iordanescu, personalitati care se incadrau in profilul selectionerului pe care FRF il cauta", a mentionat oficialul federatiei.

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce nu a fost prejudiciata prin incetarea contractului cu Victor Piturca, precizand ca renuntarea la clauza de reziliere de 500.000 de euro a fost si in "interesul fotbalului romanesc".

Intrebat daca FRF a fost prejudiciata prin rezilierea contractului fostului selectioner, Burleanu a raspuns: "Daca ati avea cunostinte juridice, prejudiciu nu poate sa fie decat estimat si nu poate fi stabilit decat de o instanta. In niciun caz federatia nu a fost prejudiciata in nuanta pe care dumneavoastra ati dorit sa o introduceti. Va asigur ca toate procedurile in ceea ce priveste rezilierea contractului cu Victor Piturca s-au respectat. Aceasta reziliere este in interesul domnului Piturca, dar si in interesul fotbalului romanesc".

Burleanu a mentionat ca membrii Comitetului Executiv au votat decizia Comitetului de Urgenta prin care el era mandatat sa negocieze rezilierea contractului cu Piturca. "Comitetul Executiv a votat decizia Comitetului de Urgenta care ma mandata la vremea respectiva sa negociez rezilierea, incetarea contractului cu domnul Piturca pe cale amiabila. S-a votat acest lucru dimineata. Putem deschide si un subiect privind drepturile angajatorului versus drepturile angajatului, si chiar si Comitetul Executiv a primit azi doua puncte de vedere din aceasta perspectiva, in care se spune foarte clar ca domnul Piturca putea sa plece fara sa plateasca nici macar acea clauza de 500.000 de euro, pentru ca nu era vorba de peste 1 milion de euro cum s-a vehiculat", a spus Burleanu.

Presedintele a explicat ca Victor Piturca nu dorea sa plateasca niciun ban drept despagubiri si ca in aceste conditii nu putea sa tina cu forta un antrenor la conducerea primei reprezentative.