Site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal anunta ca Victor Piturca si-a reziliat joi contractul cu FRF, parasind astfel postul de selectioner al nationalei Romaniei. Piturca si Federatia condusa de Razvan Burleanu au reziliat contractul de comun acord. Potrivit Gsp, cei trei favoriti pentru a prelua selectionata ar fi Cosmin Contra, Dan Petrescu si Cosmin Olaroiu.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

Ora 21:30: Fostul selectioner al nationalei Romaniei, Victor Piturca, a ajuns la o intelegere cu oficialii clubului Al Ittihad si a semnat un contract pe doua sezoane cu gruparea din Arabia Saudita, a anuntat, joi, formatia araba pe pagina oficiala de Facebook.

"Federatia Romana de Fotbal si Victor Piturca au reziliat astazi, 16 octombrie 2014, de comun acord, contractul privind postul de selectioner al echipei naționale a Romaniei, precum si contractele celorlalti membri ai staff-ului primei reprezentative.

Detalii privind situatia echipei naționale vor fi oferite de presedintele FRF, Razvan Burleanu, intr-o conferinta de presa ce va avea loc luni, 20 octombrie 2014, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului, in sala ", se precizeaza pe site-ul oficial al FRF.

Victor Piturca va fi insotit in Arabia Saudita de secunzii Eugen Neagoe si Valeriu Rachita, preparatorul fizic Marian Dima, antrenorul de portari Martin Tudor, managerul sportiv Ovidiu Costesin si, surpriza, Alex Piturca, fiul selectionerului.

Piturca a lasat Romania cu o zestre de 7 puncte dupa primele trei meciuri - dintre care doua in deplasare - in cursa pentru calificarea la Campionatul European din 2016.

Romania are programat urmatorul meci din campania de calificare pe 14 noiembrie, contra Irlandei de Nord, la Bucuresti, pe "Arena Nationala".

Acesta a fost al treilea mandat de selectioner al lui Victor Piturca si a inceput in 2011.